Inge Jensen
Fødested: Mo i Rana

Utdanning
Vestlandets Kunstakademi, Bergen – 1979 - 1983

Stipend
Statens reise-eller studiestipend - 2000
Ingrid Lindbæck Langaards fond - 1999,97,94,87
Statens reise-eller studiestipend – 1996
Vederlagsfondets stipend – 1995,92,91,89,88
Nordisk Konstcentrum, Finland – 1988, Island - 1995

Separatutstillinger (i utvalg)
His Galleri, Arendal – 2002
Hafnarborg Kunstsenter, Hafnarfjordur-Island – 2002
Nordens Hus, Færøyene – 2001
Galleri Haaken, Oslo – 2001,99,94,92,89
Arendal Kunstforening – 2001
Stavanger Kunstforening – 2000
Galleri Hillestad, Dølemo – 1999
Galleri Brandstrup, Moss – 1998
Trondhjems Kunstforening – 1998,88
Galleri Langegaarden, Bergen – 1996,93
Galleri Asur, Oslo – 1996
Rana Kunstforening - 1995
Cite Internationale des Arts, Paris – 1994
Bergen Kunstforening - 1989

Gruppe- og kollektivutstillinger (i utvalg)
Galleri Heer,v/Kunst i Kommisjon – 2001
Stall Haaken, Galleri Haaken – 2001
Le Petit Format, Galleri Haaken – 1999
Norsk Utstilling, Galleri Haaken – 1999
Norske Bilder v/Galleri Brandstrup – 1999,98,97
Galleri Haaken s 30-års jubileumsutstilling – 1991
Norske Landskap, Museet for Samtidskunst, Oslo - 1991
Kunstnerforbundet, Oslo – 1987
Galleri Contur, Stockholm – 1987
Overgaden Neden Vandet, København - 1986

Års- og landsdelutstillinger
Høstutstillingen – 2000,96,95,93,92,91,90,89,88,87,86
Østlandsutstillingen – 1995
UKS Vårutsyilling – 1990,83
Vestlandsutstillingen – 1987,83,82

Innkjøp
Riksgalleriet
Bergen Billedgalleri
Norsk Kulturråd
Oslo Kommunes Kunstsamling
Hvidovre Kommune, Danmark
Rana Kunstforening
Hafnarfjordur Kunstsamling, Island
Ski Kunstforening
Norges Bank
Nordnorsk Kunstmuseum, Tromsø
Statoil Kunstsamling

Utsmykning
Schibsted Mediakonsern, Oslo
Terra Finans – Oslo
Industriens Hus, Oslo
Bjarne Melgaard
BJARNE MELGAARD
f: 1967

En av Norges mest sentrale og omdiskuterte samtidskunstnere. I løpet av de siste tjue årene har han holdt en rekke kontroversielle utstillinger, deriblant side om side med Edvard Munch. Han har også tegnet et hus til å dø i sammen med Snøhetta, designet tepper med Røros Tweed, samarbeidet med ledende motehus, skrevet en roman om et brutalt homsemiljø i New York og skapt en installasjon av en utstilling på fem etasjer i New York inspirert av denne boken. På Veneziabiennalen i 2011 samarbeidet han med ukjente kunstnere med en psykisk lidelse og satte fokus på HIV/AIDS. Kunsten hans er kjøpt inn av blant annet Astrup Fearnley Museet, Nasjonalgalleriet og MoMA, og høsten 2016 utgis det største bokverket om kunstneren så langt. Melgaard kan virke grenseløs. Men aller helst vil han sitte hjemme i New York og tegne.

Bjarne Melgaard er mest kjent for sine ekspressive malerier, installasjoner, foto og videoverk hvor det kunstneriske utgangspunktet har vært den norske black metal-kulturen og den homofile S/M-scenen. Personlig mytologi og identitetssøkning i en kaotisk verden er blitt varemerket hans. Melgaard sier at han ikke er ute etter å provosere, bare sette spørsmålstegn ved vedtatte sannheter. Som at bilder må henge rett på veggen.

Fremstillingene av de mest intime, forbudte, forhatte menneskelige aktiviteter har vekket stor oppmerksomhet, og han har fått både mye skryt, men også litt bank. Og mange oppdrag, spesielt utenfor Norge. Han nøyer seg ikke med litt homsesex på lerret, selv om det fortsatt vekker oppsikt. Som en krysning mellom Marki de Sade og Christopher Schau smører han ut menneskesinnets mørke med fete penselstrøk. Dyrker outsideren. Begår attentat mot «den gode smak». Han lager statuer av black metal-rockere, installasjoner fulle av referanser til miljøer de færreste kjenner, og gitt ut bok med selvmordsbilder og «kvelningssex» fra internett. Det er mange myter om Melgaard, og lite tvil om at det er en del egenlevd liv på hans lerret. Flere av tekstene er skrevet i jeg-form, noe som får oss til å lure på i hvilken grad kunsten er basert på egne opplevelser.

Kontrastene er fremtredende i Melgaards kunst; en kontrast mellom de varme delikate fargene og det kalde uttrykket (Melgaards terminologi), en motsetning mellom det dystre og det vakre. Vi kan for eksempel peke på hvordan kunstneren bruker en ekspresjonistisk bløt blyantstrek i skildringer av seksuell utfoldelse. Eller hvordan han sammenstiller Olivia Newton Johns kjærlighetsklisjeer med tegninger av blødende nakne mannskropper iført bondage-hette. Det er nettopp denne typen sammenstillinger som er med på å gjøre Bjarne Melgaards verk grenseoverskridende. Melgaards kunst kan oppfattes som både provoserende og utfordrende, men kunstneren er motsatsen til sin kunst. Han mener at folk ikke fatter humoren hans. Kunsten er provoserende, men han kan ikke ta ansvar for hvordan andre oppfatter den.

- Det handler like mye om form, flate og farge som om motivene. Jeg har jobbet med malerier fordi jeg synes det er moro, men jeg er nok mer interessert i livets mørke sider enn mange andre.

Melgaards kunst har blitt vandalisert, politianmeldt og sensurert. I 1998 organiserte han utstillingen "Soft core" på Historiska museet i Stockholm. Der ble Donald Maders fotografier av nakne, unge gutter stemplet som pedofili og ødelagt av nynazister. To år senere ble videoen "All gym queers deserves to die", hvor en voksen mann suger på et barns arm, politianmeldt for pedofili etter visningen på Moderna Museet i Stockholm. Men politiets etterforskning ledet ikke frem til noe som helst. På MARTa Herford i Tyskland i 2002 ble en utstilling først stengt, men senere åpnet, etter anklager om voldsskildringer.

- Enkle hverdagstemaer interesserer meg ikke, sier Melgaard. Og det er heller ikke det livet han lever. - Jeg er homo. Takk og lov for at jeg ikke har kone og barn. Jeg har jo Snuff Monsteret mitt. Han vil gjerne ha frem at motivene i kunsten hans ikke betyr at han deler oppfatningene de formidler. Han forklarer at han stiller ut i det offentlige rom, og da får man ta ansvar for hva man gjør. Om sensuren har han uttalt: - Jeg synes det er interessant å se hva som skjer når grenser opphører, men ser ikke meg selv som grenseløs. Det var jo helt sprøtt i Sverige, da videoen med barnearmen ble sensurert. Folk holdt ungene sine vekk fra meg. Som om jeg var en barnemorder eller noe. Han er ikke lett å plassere verken politisk eller moralsk. Og han kan plutselig ombestemme seg. Men det er skrevet at Melgard er antisosialist, antimonarkist, men ikke anarkist. Fordi anarkismen har samme røtter som sosialismen. Hyperindividualisten får kløe av likhetstanken.

- I'm not a piece of shit, I'm a piece of society, har Bjarne Melgaard uttalt en gang. Gjennom kunsten viser han samfunnets marginale sider og gir flust av referanser de færreste fersker. Det synes han er helt ok, kan egentlig ikke få ting uklart nok, sier han. Han lager ikke kunst for massene eller for dronning Sonja. Og henvender seg primært til et ungt publikum.

Voldsfikseringen begynte med musikk. Melgaard har alltid vært opptatt av hardcoreband og var i en periode veldig interessert i å leve utenfor og var involvert i spesielle miljøer i Paris, Brussel, Amsterdam.

"Infect your friends. You are dying now" melder et maleri som ble stilt ut på festspillene i Bergen. Selv har han sagt om dette: - Som homofil kunstner er HIV/AIDS en tematikk det er vanskelig å unngå. Men det virker ikke som om det er mange som bryr seg om at 142 millioner dør av aids neste år, eller at u-land må betale så dyrt for medisinen. Det sosiale engasjementet er helt flatt. Samtidig er fremstillingen av hiv-positive alltid så positiv: «stakkars, det var et uhell...» Men folk har fortsatt ubeskyttet sex. Og enkelte oppsøker S/M-ritualer der de kan bli smittet. Jeg er interessert i å finne ut hva som ligger bak det at folk ser etter noen å bli smittet av. Samfunnet er opptatt av å fortelle folk hva de skal ville. Jeg vil fortelle at det finnes andre måter å leve på. At det er ok ikke å føle seg hjemme noen steder.

- Jeg er opptatt av subkulturelle fenomen. Og jeg er inspirert av amerikanske c-kunstnere som Chris Wilder og Meg Cranston. Mitt mål er ikke å gjøre min kunst bestandig eller å prestere det aller beste jeg kan hele tiden. Maleriet er ikke mitt liv, men det som skjer når jeg ikke maler. Jeg er ikke så opptatt av å bli tatt på alvor, mer av å ta meg selv på alvor. Jeg ønsket å finne en avslappet innfallsvinkel, ville gjøre noe laidback.

Maleri, installasjon, skulptur, foto - man vet aldri helt hvor Melgaard går. Nå har han tatt et nytt steg, inn i tekstilbransjen, og fått motefirmaet Maharishi i London til å lage et digert teppe med kamuflasjemønster. Og t-skjorter.

- Tekstil gir et mer casual uttrykk. Det er ikke fordi jeg er noe motemenneske at jeg jobber med Maharishi, men fordi jeg synes det er gøy å jobbe med folk som ikke er i kunstbransjen. Dessuten var de villige til å sponse prosjektet, i motsetning til norske bedrifter.

Melgaard er kåret til Norges mest velkledde mann, og en periode gikk han rundt i sponsete Gucci-dresser. Og ser man på motebildet utenfor kunstscenen oppdager man at da Melgaard stilte ut black-metal-skulpturer var catwalken inspirert av samme, mørke estetikk. Så var det krig og kamuflasje.

Kunsthall-intendant Wallström mener Bjarne Melgaard kuttet ut black metal-estetikken nettopp fordi han ble innhentet av tiden, han ble moteriktig uten å ville det. Selv sier Melgaard at han vil videre og at det å holde seg til ett tema ikke er hans greie. Han ble fascinert av black-metal-miljøets norrøne symbolbruk, og uttalte en gang at det var det eneste av verdi som har dukket opp i norsk kultur i nyere tid.

Med installasjonen Untitled (2002) på Astrup Fearnely Museet, brøt Melgaard med den mørke, dystre estetikken og innfører lyse pastellfarger og transparente stoffer. Den New York-baserte kunstneren har fått mye internasjonal oppmerksomhet gjennom sin karriere, og hans nyeste prosjekter er omtalt av blant annet BBC News, The Times og magasinene Art Review, Art in America og Modern Painters.

I 2012 utga han sin første roman, "A New Novel", en brutal fortelling om en anerkjent kunstner i New York, der sex og vold er elementer som går igjen. Ikke ulikt tematikken i mange av hans bilder. I forbindelse med boka hadde han utstillingen "A New Novel" på New York-galleriet Luxembourg & Dayan. Her dekket scener og hallusinasjoner hentet fra boken hver eneste centimeter av gallerirommet. Enorme møbler, dukker i alle størrelser, revnet tapet, malerier og tegninger var noen av stikkordene.

Samme år startet han samarbeidet med det anerkjente norske arkitektfirmaet Snøhetta for å designe et hus til seg selv; "A House to Die In". Ett av stikkordene han ga arkitektkontoret var "narkotisk arkitektur", beskrivende for et hus som blant annet inneholder et helt mørkt som heter "helvete". Det er planlagt at huset skal stå på Ekely i Oslo, like ved Munchs gamle atelier. I sammenheng med dette prosjektet stod utstillingen "A House to Die In" på Institute of Contemporary Arts i London.

I følge det anerkjente nettstedet The Gallerist stjal Bjarne Melgaard showet under den prestisjefulle Whitney-biennalen våren 2014, med installasjonen Think I'm Gonna Have A Baby, en "helsprø, helvetesaktig loungehule fylt opp av lugubre sofaer, absurde projeksjoner, støvsugere, sexdukker, penisdukker, og en holografisk skjerm med aper som parer seg". Videre skrev de at Melgaard var en av de få virkelig store New York-stjernene som var presentert på biennalen.

Installasjonen antydet at menneskets kollektive psyke er blitt skadet på samme måte som miljøet er blitt av den menneskelige aktiviteten på kloden, noe som resulterer i sadisme og mangel på respekt for menneskeheten. Den reflekterer over den dystopiske billedstrømmen som gjennomsyrer hverdagslivet vårt, symptomer på sivilisasjonens forfall. Installasjonen ble også trukket frem av kultnettstedet BlackBook som anbefalt å få med seg under biennalen.
Sverre Bjertnes
Født 1976. Bor og arbeider i Oslo.

UTDANNELSE:

1989 -93 Elev av Tore Bjørn Skjølsvik
1993--94 Elev av Odd Nerdrum
1995--99 Statens kunstakademi Oslo, under prof. Arvid Pettesen og prof. Jan Sæther
2002--04 Masterstudiet ved Dutch Art Institute, Nederland


UTSTILLINGER:

Seperatutstillinger:

2017 Kunstverket Galleri, Oslo.
2017 Nervous fluid, Stenersenmuseet, Oslo.
2014 Cold Reading, Galleri K, Oslo.
2013 White Columns. New York
2013 Stenersenmuseet. Oslo
2012 Climate Confusian Assistance. Med Bjarne Melgaard. Galleri K, Oslo
2011 Art Brussels
2010 Happiness of Henry Darger. Galleri K. Oslo
2010 Gråmølna Trondheim Kunstmuseum
2010 VOLTA, New York, USA
2009 Galleri K, Oslo
2007 Haugar Vestfold Kunstmuseum, Tønsberg
2006 Galleri K, Oslo
2006 ”Peripeteia", Møre og Romsdal Kunstforening
2005 "Peripeteia", Trondheim Kunstforening, Trondheim
2005 "Inkognito", Blomqvist Kunsthandel, Oslo
2004 "Inkognito", Trondheim Kunstmuseum, Trondheim
2000 Norsk Anarkistisk Fraksjon

Kollektivutstillinger:

2013 Gamle Ormelet, Tjøme.
2012 ”Laying the ghost” med Bjarne Melgaard, Rod Bianco Gallery, Oslo
2012 Fresh Paint. Stenersenmuseet. Oslo
2011 After Shelley Duval '72 (Frogs on the High Line). Maccarone. New York
2011 62 SKRIK. Vestfossen Kunstlaboratorium. Øvre Eiker.
2010 Sverre Bjertnes and Bjarne Melgaard, Gallery Rod Bianco, Copenhagen
2009 "Nachspiel / Vorspiel", Vestfossen Kunstlaboratorium, Øvre Eiker
2008 Basel Art SCOPE, Sveits
2007 Haugar Vestfold Kunstmuseum, Tønsberg
2006 Galleri K, Oslo
2006 Artforum Berlin, Galleri K, Tyskland
2005 Artforum Berlin, Galleri K, Tyskland
2004 Masterclass Exhibition, Amsterdam, Holland
2003 Nanjing Art Senter, Kina
2002 UKS, with Anders Eiebakke
2001 Galleri SE, Bergen,
2001 "Norske Bilder", Oslo,
2001 "Nekrologer", Ullensaker Kunstforening, Jessheim
2001 "Ideologia", Nordic Art Biennale
2000 "Nekrologer", med Unni Askeland og Morten Viskum, Drammen Kunstmuseum
2000 "Schpaa", Den Frie Forening, København, Danmark
2000 "Schpaa", Bergen Kunsthall
2000 Festspillene i Nord-Norge, Harstad
2000 Galleri No 5, Bergen Kunstforening
1999 "Avgansutstillingen", Stenersenmuseet, Oslo
1998 Galleri Ericsson, Stockholm ArtFair, Sverige
1997 Galleri Low, Atlanta, USA
1996 Statens Høstutstilling, Oslo
1995 "2x2x2", Henie-Onstad Kunstnersenter, Høvik
1994 Sødertälje Kunsthall, Sverige
1993 "I de dødes tradisjon", Blomqvist Kundsthandel, Oslo
1992 "Desemberutstillingen", Trondheim Kunstmusem

ANNET:

Priser:

Blix-stipendet i 1999, Anders Jahres Pris for Yngre Kunstnere i 2005 og i 2008 ble han tildelt det første stipendet fra den nyopprettede Håkon Bleken-stiftelsen.

Kristin Bjørseth
UTDANNELSE

Pia Myrvold
Født i Norge i 1960
bosatt i Paris og New York siden 1992

Solo Shows ( Selection)
2014
2013 2012
2011 2008
2007
2004
2002
2000
1992
1990 1988 1986 1983 !
Pia MYrvoLD-Art Avatar, Centre Pompidou, Paris Studio 13/16, Curator Boris Tissot
The Metamorphoses of the Virtual III
Google Culture Institute, Paris
Curated by Lucia Pesapane and Camille Morineau
Movements — Now and Then, Galleri S.E, Bergen, Norway WORKS IN MOTION, The Stenersen Museum- Oslo, Norway Curated by Selene Wendt
WORKS IN MOTION, LACDA, Los Angeles, USA
Curated by Rex Bruce
FLOW — a work in Motion, Zattere 417, Venice, Italy
FLOW — a work in Motion, The Stenersen Museum, Oslo, Norway In-formation, Stavanger Kunst Museum, Norway
Curated by Inger Renberg
Interfaces, Norsk Form, Oslo, Norway
ONS-artist, Galleri Sult, Stavanger Norway
The Bridge, Fellisimo Design House, New York, USA
Bergen Identity, Bergen Art Museum; European Capital of Culture, 2000 Curated by Jorunn Haakestad, Norway
Urban Upwind, ephemeral architecture”, Parc de la Villette, Paris, France. Curated by architect Bernard Tschumi
Slow Emotion, Oslo Kunstforening, Norway
Stavanger Kunsthall, Norway
Art Transplant, Bergen Kunsthall
Perceptions, Haugesund Billedgalleri, Norway
Group Shows ( Selection)
2014 In the Summer we love Video, curated by Leng Lin, PACE Beijing, China
The Metamorphoses of the Virtual, curated by David Rosenberg, K11 Art Foundation, Shanghai, China
Unpainted.net, New Media Art fair, Munich
Curated by Li Zhenhua
Variations Media Art Fair, curated by Dominique Moulon, Paris, France 2013 The Metamorphoses of the Virtual — Venice Biennale Independent
Google Culture Institute, Opening Media Lab, Paris, France SHOW OFF, curated by Dominique Moulon, 


Kunstners Biografi - CV
26!
The Travel of the Eye Vandreutstilling grafikk Pia MYrvoLD
Espace Pierre Cardin, Paris, France
2011 FLOW-Video Painting, Fasade project Manor, Basel, Switzerland 2008 Spring Exhibition, Charlottenborg Art Museum, Copenhagen
Curated by Karim Rashid, Denmark
2006 The Fashion of Architecture, The Center of Architecture, New York,
Quinn, USA
2005 Écoute, Female Interfaces, Centre Pompidou, Paris
!
Curated by Boris Tissot, France
2004 The Fashion of Architecture, Deluxe Gallery, London
Curated by Bradley Quinn, UK
2003 Scandinavia Beyond The Myth, The National Museum, Oslo, Norway
Scandinavia Beyond The Myth, Berlin, Milano, Praha, Glascow,
Curated by Widar Halen, Germany, Italy, Czech Republic, UK 2002 100% Norway, Deluxe Gallery, London, UK !
2001 Through the Eye of the Needle, Henie Onstad Contemporary Art
Center, Oslo, Norway
2000 Contemporary Design, Sotheby, London, UK
1989 Enter This Way, Sala 1, Rome, Italy
1987 Official Norwegian State exhibition,Oslo, Norway
1986 Multiple Reality, Sola International Art Festival, Norway
1985 Nordic Textile Triennale, Gallery F15, Moss, Norway
1982 Official Norwegian state exhibitions, Oslo, Norway
1980-1985 Official exhibition of Westcoast Norway
Selected Publications
PIA MYRVOLD - Interfaces
Essayes by Pia MYrvoLD, Bradley Quinn, Lars Elton and Gael Charbau. Innoventi Publishing, Norway 2007
Pia Myrvold - art works
Editions and originals
Curated by Bradley
!
Essayes by Kenneth G. Hay, Saverio Simi de Burgis, Peter Frank, Natalie Marcoux, Craig
Stephens, Shana Nys Dambrot, Caroline Langlill, Geoff Ainsworth and Rex Bruce. Published by MYworLD Studios, Paris 2011
FLOW - a work in motion
Essayes by Anne Aasheim, Rex Bruce, Paco Barragán, Boris Tissot Published by Marsilio Editori, Venice- Italy, 2011
Pia MYrvoLD - WORKS IN MOTION -New Parameters in Painting and Sculpture. The
Stenersen Museum, Oslo
Essayes by Christine Buci-Glucksman, Peter Frank Published by MYworLD Studios, Paris 2012
The Metamorphoses of the Virtual – 100 Years of Art and Freedom
Pia MYrvoLD, Miguel Chevalier, ORLAN, Piksel Remote HackLab
Essayes by David Rosenberg, Christine Buci-Glucksman and Roberta Semeraro. Published by MYworLD Studios, Paris 2013 with the support of Fritt Ord.
Pia MYrvoLD - Immersion
 Kunstners Biografi - CV
27!
The Travel of the Eye Vandreutstilling grafikk Pia MYrvoLD
Essayes by Rex Bruce, Christine Buci-Glucksman and Peter Frank.
English with chinese translations. Published by MYworLD Studios, Paris 2014.
Pia MYrvoLD – ART AVATAR Centre Pompidou, 2014Essayes by Christine Buci- Glucksman, Rex Bruce, Pia MYrvoLD, Boris Tissot. English with French translations. Published
by MYworLD Studios, Paris 2014.! !
Offentlige samlinger
!Statoil Kunst Samling
Bergen Kunst Museum
Nasjonal Museet
Stavanger Kunst Museum Haugesund Billedgalleri
Drammen Kunstmuseum
Norsk Kulturråd
Nordenfjeldske Kunstindustrimuseet Rogaland Fylket
Trøndelag Fylket
Utdannelse
Radiotelegrafist.. Cand.mag. m/kunsthistorie, sosialantropologi og engelsk . Arbeids- og studiefellesskap ved norske og utenlandske grafikkverksted.

Stipend og atelieropphold
Bildende Kunstneres Hjelpefonds materialstipend (1988)
Bildende Kunstneres Hjelpefonds materialstipend (1996)
Vest-Agder fylkes kunstnerstipend (1999), Capileira, Spania 2009

Separatutstillinger, prosjekter (i utvalg)
Rauma Kunstlag (1987)
Galleri K 16 Ålesund (1987)
Grimstad Kulturhus (1987)
Mandal Kunstforening (1995) Galleri Tarp Danmark (1996) Galleri Bi-Z, (Kr.sand), Galleri Parken, Bergen (2000), Søgne gamle prestegård, 2010, Korshamn 2011, Galleri Farsund, 2012, Galleri Bi-z, Kr.sand 2014

Gruppeutstillinger, prosjekter, festivaler (i utvalg)
Stranda Kunstlag (1987)
Haram Kunstlag (1988)
"Fullt a' grafikk" Christianssands Kunstforening (1989)
"Fullt a' grafikk" Christianssands Kunstforening (1991)
"Landskap 91" Elverum (1991)
"Fullt a' grafikk" Christianssands Kunstforening (1995)
"Norske miniatyrer" Tromsø Kunstforening (1995)
"Fullt a' grafikk" Christianssands Kunstforening (1996)
Nordisk gruppe; Tomelilla Konsthall, Sverige 2001, Fredriks Bastion, København, 2001. Diverse kollektive utstillinger i bl.a. Kunstnersentret i Møre og Romsdal, Agder Kunstnersenter, Kunstforeningen i Kr.sand. – Jule- og sommerutst. Bi-Z, Kr.sand, Vest-Agder fylke 2011/12. Søgne Design 2010-14

Utført illustrasjonsoppdrag for CD- og videocover, boka ”Nyere norske noveller”, diverse logoer og illustrasjoner, bl.a. til Kunstskoler og Vest Agder Fylkeskommune.
Innkjøpt av
Mandal Kunstforening (1995) , Sæby kommune, Ålesund Kommune, Vest-Agder fylke, Univ. i Agder
Kilden kulturhus, Kr.sand. Kr.sand Kommune (representasjonsbilde 2013).
Verv
Styremedlem Bildende Kunstnere Møre og Romsdal (1988-1989)
Styremedlem Sørlandets Kunstnersenter (1992)
Styremedlem representantskapet Sørlandsutstillingen (2009- )

Års- eller landsdelsutstilling
Sørlandsutstillingen (1983)
Vestlandsutstillingen (1983)
Sørlandsutstillingen (1987)
Vestlandsutstillingen (1988)
Vestlandsutstillingen (1989)
Høstutstillingen (1991)
Høstutstillingen (1995)
Sørlandsutstillingen (1995)

Medlem Norske Billedkunstnere
Mona K. Lalim

Separatutstillinger:
GALLERI TRAFO 2014
GALLERI SEMMINGSEN 2009
TRØNDELAG SENTER FOR SAMTIDSKUNST 2006
GALLERI LNM 2004
DRAMMEN MUSEUM FOR KUNST OG KULTURHISTORIE 2001
GALLERI LNM, OSLO 2000
GALLERI LNM, OSLO 1994
GALLERI ARCHTANDRIA, OSLO 1989
AKER BRYGGE, OSLO

Gruppe Utstillinger
MASS GALLERY, PURCHASE NY USA 2014
GALLERI SVAE 2014
BÆRUM KUNSTFORENING 2013
MUSEET MIDT , TRØNDELAG 2012
GALLERI SVAE 2012
TROMSØ KUNSTFORENING 2012
ZOELLNER ART CENTER, LUAG MUSEUM , PA. USA 2011
DRAMMEN MUSEUM 2011
ST.ANNEN MUSEET LUBEKK ØSLANDSUTSTILLINGEN 2008
HENIE ONSTAD KUNSTSENTER, ”50-50-50 ” 2008
BÆRUM KULTURHUS 2007
”KUNST RETT VEST” 2013-2007
BÆRUM KUNSTFORENING ”100 ÅRS JUBILEUM” 2005
GALLERI SEMMINGSEN 2005
HENIE ONSTAD KUNSTSENTER, ”Peer Gynt” 2003
PIERIDES PINAKOTEK, SAMTIDSMUSEET, ATHEN 2001
GALLERI JMS, OSLO ”TENDENSER” 2000
AKERSHUS KUNSTNERSENTER, LILLESTRØM 1999
SØRLANDETS KUNSTNERSENTER ”GALLERI 9”, 1995
ÅLESUND KUNSTFORENING 1995
”ART –95” HEIMDAL KUNSTFORENING, TRONDHEIM 1995
”JUNI UTSTILLINGEN” KUNSTNERFORBUNDET, OSLO 1989

Kollektivutstillinger
STATENS KUNSTUTSTILLING – ”HØSTUTSTILLINGEN” 2004, -94, -90, -88
ØSTLANDSUTSTILLINGEN 2008,2000, -99, -98,-97, -95,-94
BÆRUM KUNSTFORENING 2011,2008,2006,2004,2002, -01, -00, -99, -98, -97, -96, -95, -93,90
SKIEN KUNSTFORENING 1993
RAULANDUTSTILLINGEN 1989
GALLERI NICHOLAI, BERGEN 1989

Utsmykninger
BERGER SYKEHJEM, SEREMONIROM 2008
“FREEDOM OF THE SEAS” RCCL 2007
”BRILLIANCE OF THE SEAS” RCCL 2002
“NAVIGATOR OF THE SEAS” RCCL 2002
“SERENADE OF THE SEAS” RCCL 2003

Innkjøp og samlinger
HAPAAG LOYD 2013
LUAG COLLECTION LEHIGH MUSEUM AND GALLERIES USA 2011
KUNST PÅ ARBEIDSPLASSEN 2009
ST. ANNEN MUSEET, LUBECK 2008
CATHINKA GULDBERG SENTERET 2006
HOSPICE, STABEKK BEHANDLINGSHJEM 2003
BÆRUM KOMMUNE 2011-02-1995, -91
FEIRING KLINIKKEN 2000
DEN NASJONALE JURY 1994
NORSK KULTURRÅD 1994
EIENDOMSSPAR A/S 1994
SOLVIK BO OG BEHANDLINGSSENTER, BÆRUM 1992

Stipend
THE SCANDINAVIAN AMERICAN FOUNDATION 2011
NORSK KULTURRÅD, UTSTILLINGSSTØTTE 2011,2006,2004
BILLEDKUNSTNERNES VEDERLAGSFOND, PROSJEKTSTØTTE 2010
STATENS GARANTIINTTEKT FOR KUNSTNERE 2008
SKANDINAVISK KUNSTNERKOLLEGIUM, ROMA 2005
BILLEDKUNSTNERNES VEDERLAGSFOND 2006, -05, -04, -00, -99, -95,
-93, -90
BÆRUM KOMMUNES KULTURPRIS 2000
STATENS REISE OG STUDIESTIPEND 2003

TILLITSVERV
Østlandsutstillingen, styreleder 2011-2014
Circolo Scandinavo per artisti e scienziati ,Roma 2008-2012
Norske Billedkunstnere, Styremedlem, sentralstyret 1998/2005
Tilsynsrådet for Kunstnernes Hus, Formann 1998/2000
Tilsynsrådet for Kunstnernes Hus, NBK representant 2000/2005
Akershus Bildene Kunstneres Forening. Formann 1995/1997
Utdanning
1991 1992 The National Academy of Fine Arts, Master class, Oslo
1987 1991 The National Academy of Fine Arts, Oslo
1984 1985 The National Academy of Fine Arts, Bergen

Separatutstilling (utvalg)
2011 AU, w/Ari Behn, Galleri Zink Lillehammer, Norway
2011 BIG BIG BIG, Galleri Fineart, Oslo, Norway
2010 Close to greatness, Heiberg Cummings & T. Meeker Contemporary Art, NY, USA
2009 Munchadopsjoner for Munchjubileet, Nicolines Hus, Kragerø, Norway
2009 Friezed II, Galleri Gathe, Bergen, Norway
2008 A lot of water under the bridge, Galleri Trafo, Asker, Norway
2008 Directors, actors, players and millionaires (w/Bjarne Melgaard), Arena Vestfossen
2008 Friezed, Heiberg Cummings & T. Meeker Contemporary Art, New York, USA
2007 Selected works, Hå gamle prestegård, Rogaland, Norway
2006 Desire and Destruction, Blomqvist Kunsthandel, Oslo
2006 Big Blonde, Heiberg Cummings & T. Meeker Contemporary Art, New York, USA
2006 Stills, 7011, Trondheim, Norway
2005 Munch Adoptions, Art Singel 100, Amsterdam, Netherlands
2004 Munch Adoptions, Blomqvist Kunsthandel, Oslo, Norway
2003 Munch Adoptions, Gothenburg, Sweden
2002 Love me only love me lonely, Bergen Kunstforening, Norway
2001 No. 5, Bergen Kunstforening (w/Sverre K. Bjertnæs), Norway
2001 Cover Up, Galleri Christian Dam, Oslo. Norway
1999 NAF, Oslo (w/Bjarne Melgaard), Norway

Gruppeutstilling (utvalg)
2010 Sammen, Blaafarveværket, Norway
2009 Hamsunfantasier, Rådhusgalleriet, Norway
2009 Hamsunfantasier, Trondheim Kunstmuseum, Norway
2008 Clusters, The Nordea collection, Henie-Onstad Kunstsenter, Norway
2007 Norske Bilder, Rådhuset, Oslo, Norway
2005 Reunion, Vestfossen, Norway
2005 18 at 27, Galleri 27, Oslo, Norway
2004 Sex and Flowers, HotRod, Oslo, Norway
2004 Pin-up, HotRod, Oslo, Norway
2004 Malernes tegninger, Blomqvist Kunsthandel, Norway
2003 Trondheim Kunstmuseum, Norway
2003 Tre unge normænd, (w/M. Viskum and Sverre K. Bjertnæs) Galleri Christian Dam, Copenhagen, Denmark
2001 Schpaa, Bergen Kunstforening, Norway
2001 Ideologia, Nordic biennale, Gothenburg, Sweden
2001 Norske Bilder, Oslo, Norway
2001 No. 5 Bergen Kunstforening, Norway
2000 Tendencies, Galleri JMS, Oslo, Norway
2000 Nekrologer, Drammen Museum (w/M. Viskum and Sverre Bjertnæs), Norway
2000 Schpaa, Den frie Udstilling, Copenhagen, Denmark
1992 The refuseds exhibition, Oslo, Norway
1991 Gallery F15, Jeløya Moss, Norway
1987 Østlandsutstillingen, Norway

Innkjøp
2008 The Norwegian National Museum of Art, Architecture and Design
2005 Rogaland Kunstmuseum
2004 The Art Museum of Northern Norway
2001 Nordea collection
2001 Arts Council Norway
Per Morten Karlsen
Born 1952

Født i Orkanger

UTDANNELSE

Kunstskolen i Trondheim 1975-77
Statens Kunstakademi i Oslo 1977-83

SEPARATUTSTILLINGER

Kunstnerforbundet, Oslo 1982
Galleri Haaken, Oslo 1984, -86, -88, -91, -94, -97, -99, -02, -12
Galleri Ismene, Trondheim, 1985, -87
Stavanger Kunstforening, 1991

DELTATT PÅ

Høstutstillingen, Trøndelagsutstillingen, Den Nord-norske kunstutstilling, Ålesund Kunstforening, Hydros Kunstsamling, Høvikodden, Internasjonal akvarellutstilling, Tyskland og Latvia, "Mellom Berlin og NewYork", Wang Kunsthandel, m.fl.

INNKJØP

Riksgalleriet, Oslo Kommunes Kunstsamlinger, Sør-Trøndelag Fylke, Trondheim Kommune, Orkdal Kommune, Bærum Kommune.

STIPEND

Vederlagsfondet, BKH materialstipend, Ingrid Lindbäck Langaards Stipend, Statens reise- og studiestipend, Star Tour reisestipend, Thomas Fearnley Minnestipend
Nico Widerberg
CV

Utdanning
1982 1986 Statens Kunstakademi, Oslo
1980 1982 Statens Håndverk og Kunstindustriskole, Oslo
1977 1980 Form og farge - Fagerborg Videregående, Oslo

Separatutstilling (utvalg)
2012 Galleri Haaken, Oslo
2010 Galleri Haaken, Oslo
2010 Studio Opdal Flø
2010 Galleri Elsa, Namsos
2010 Gulden Kunstverk, Steinberg
2009 Galleri Brevik, Tromsø
2009 Bærum Kunstforening, Sandvika - Bærum
2009 Bodø Kunstforening, Bodø
2009 University Gallery, Newcastle, England
2009 Formuesforvaltning, Oslo
2008 Kings Place Gallery, London
2008 Aalesund Kunstforening, Ålesund
2008 Hå gamle Prestegard
2007 Galleri Varden, Moss
2007 Galleri Guddal, Rosendal
2007 Larvik Kunstforening, Larvik
2007 Galleri Hanne, Trondheim
2007 Norske Grafikere,stentrykk, Oslo
2006 Galleri Haaken, skulpturer, Oslo
2006 Nesbyen Kunstforening, Nesbyen
2006 Festivalkunstner mai jazz, Kunstgalleriet i Stavanger
2006 Galleri Brandstrup, Stavanger
2005 Galleri Haaken, maleri, Oslo
2005 Grounds For Sculpture, New Jersey, USA
2005 Galleri Varden, Moss
2005 Galleri Osebro, Porsgrunn
2005 Aalesunds Kunstforening, Ålesund
2005 Risør Kunstforening, Risør
2005 Galleri Dobag, Kristiansund

Gruppeutstilling (utvalg)
2007 Skulptur Nord Norge, Nord Norske Kunstforeninger
2007 Utstilling i Bellville, Paris, Frankrike
2007 Galleri His, Arendal
2006 Stavern Kunstforening, Stavern
2006 Lillesand kunstforening, Lillesand
2006 Utstilling i Bellville, Paris, Frankrike
2006 Galleri Ormlet, Tjømme, Tønsberg
2006 Telemark Fylkesgalleri, Notodden
2006 Galleri Nicolines Hus, Kragerø
2005 Olympia Art Fair, London
2005 University Gallery, Newcastle, England
2005 Sandefjord Kunstforening, Sandefjord
2004 University Gallery, Newcastle, England
2004 Art Fair, Chelsea, London, England

I utsmykning
2007 2009 Coop 100 års-jubileum, Bjørvika Oslo
2007 2009 Hafslund Hovedgård, Sarpsborg
2007 University of Northumbria, Newcastle, England
2006 Domus Medicus, Oslo
2006 Frontline, Aker Brygge, Oslo
2005 Statoil hovedkontor, Houston USA
2005 Statoil hovedkontor, New York USA
2005 Høyvekta på Moss, Sentum, Moss
2005 Engø Gård, Tjøme
2004 Oslo Atrium,Oslo
2004 Vegdirektoratet, Oslo
2004 University of Northumbria, Newcastle, England
2004 Jewel of the Seas RCCL, USA

Priser
Amnesty prisen
Glassbjørnen Nasjonal Miljøpris
Norsk Toppfotball pris
Folkets Idrettspris
Heyerdahls Internasjonale Maritime Miljøpris
Ildsjelen Det Klg. Norske Vel
Stipender
1991 1993 Statens 3-årige arbeidsstipend
1989 Reisestipend, Citè des Artes, Paris

Olaf Storø
CV

Separatutstilling (utvalg)
2012 Galleri Amare Stavanger.
2011 Festivalutstiller under Skudefestivalen Skudesneshavn.
2010 Galleri Oluf Trondheim "2 rop fra Arktis;våre landskap ", samarbeid med Anne B Ragde.
2010 Vindafjord Kommune "Litrakultur",kunst foredrag, sang samarbeid med Berit Meland.
2010 "Tre rop fra Arktis"-Ryvarden Fyr,Kunst foredrag,sang tekst samarbeid med Berit Meland og Anne B Ragde.
2010 Festivalutstiller under Utsiradagene.
2009 Galleri Svae
2009 "Isbjørn til Kjøbenhavn" Isskulptur til Klimatoppmøtet i Kjøbenhavn-oppdragsgiver Klimaløftet.
2007 Galleri Blå Steinkjær
2006 Svendsens Galleri - Finnsnes.
2006 Galleri Krane - Tromsø.
2005 Moster Amfi - Bømlo.
2005 Galleri Å Godt - Sandeid.
2004 Galleri Farsund.
2004 Galleri G Gaute Rostrup - Sandnes.
2003 Galleri Svae
2003 Galleri 1897 - Kristiansand.
2002 Galleri Ryvarden Fyr - Sveio.
2002 Vindafjord Kunstlag.
2002 Galleri Koll - Stavanger.
2001 Galleri 1897 - Kristiansand.
2001 Festivalutstiller under SildaJazzen - Galleri Hantho - Haugesund.
2000 Galleri 1897 - Kristiansand.
1998 Norsk KFUK - London.
1997 Sapan Galleria - Finland.
1997 Nord Trøndelag Fylkesgalleri.
1997 Longyearbyen - Svalbard.
1997 Valle Kunstlag
1997 Galleri Lundsen - Flekkefjord.
1996 Galleri K16 - Ålesund.
1995 Longyearbyen - Svalbard.
1995 Søgne Gamle Prestegård.
1994 Sauda Kunstlag.
1993 Longyearbyen - Svalbard.
1992 Galleri Veksthuset - Levanger.
1992 Galleri Grafisk Kunst - Oslo.
1992 Galleri Ryvarden Fyr - Sveio.
1992 Vindafjord Kunstlag.
1991 Longyearbyen - Svalbard.
1991 Lyngdal Kunstforrening.
1991 Sons of Norway - Augsburg College - USA.
1991 Norsk KFUK - London.
1990 Galleri Oro - Elverum.
1989 Ny Ålesund - Svalbard.
1988 Hankasalmi kommune - Finland.
1988 Ørlandet & Bjugn Kunstlag.
1988 Nord Trøndelag Fylkesgalleri.
1987 Ryfylke Kunstlag.
1987 Sapan Galleria - Finland.
1986 Sapan Galleria - Finland.
1981 Galleri 2`dre etasje - Haugesund.
1980 Ryfylke Kunstlag.
1978 Galleri Haugtussa - Haugesund.
Gruppeutstilling (utvalg)
2006 Galleri Nord, Finnsnes. "Svalbard". I samarbeid med Geir Mathiassen.
2005 Jomfrulandsutstillingen - Kragerød.
2005 Rien que L`artic. en utstilling initiert av den Franske Ambassaden etter en tur med 15 norske og franske billedkunstnere og forfattere.
2003 Sørlandsutstillingen.
2003 Galleri Ryvarden Fyr - Jubileumsutstilling.
2000 Randesundsutstillingen - Kristiansand.
1998 Vikingfestivalen - Karmøy.
1998 Randesundsutstillingen - Kristiansand.
1997 Vikingfestivalen - Karmøy.
1995 Norwegen im Italia, sammen med 5 andre kunstnere.
1995 Hardangerutstillinga - Lofthus.
1994 OL Grafikk - En utstilling som ble vist 500 ulike steder i Norge.
1990 Vestlandsutstillingen.
1989 2006 Kunstklubben Aktuell Kunst - Oslo.
1981 Vestlandsutstillingen.
1978 2007 Karmøyutstillingen.
1977 Vestlandsutstillingen.
I utsmykning
1992 Kjevik Flyplass
1988 Amosenteret i Åkrehamn
1986 Statoil Bygnes og Kårstø
Hurtigruta
Fylkesbåtene i Møre og Romsdal.
Ida Julsen
SEPARATUTSTILLINGER
2012 Corridor of Uncertainty, Galleri Svae, Gjøvik, 28 – 27. mai
2012 Corridor of Uncertainty, Fredrikstad Kunstforening 5. – 20. mai
2011 Coloured Plates, Fredrikstad Kunstforening 2. – 31 juli
2010 Combating Decorative Flowers, Atelier Nord, Prosjektrom 1, Oslo
2009 The Beach, Atelier Nord, Prosjektrom 1, Oslo
2008 Strange Fruit, separatutstilling, Det Norsk Hus, Paris, Frankrike
2006 RADIO (28. april - 7. mai), Galleri Seilduken, Oslo
Utstillingene RADIO og Episenter i inkubasjonstid var separatutstillinger for en kunstnergruppe bestående av arkitekt Sanna Harma, billedkunstnerne Mona Klubben og Ida Julsen.
2005 Episenter i inkubasjonstid (16. – 24. september), Galleri Seilduken, Oslo
1998 Ansikter, Galleri Stallen, Fredrikstad

GRUPPEUTSTILLINGER
2012 Oslo Screen Festival, 9. – 11. mars, Filmens Hus, Oslo
2011 NEW SCREEN NEW-CASTLE :: festival of video art, Newcastle, UK
2010 Arctic Challenge Site Spesific, Andørja
2010 Celebrate!, Nettkunst utstilling, JavaMuseum, Forum for Internet Technology in Contemporary Art, http://2010.javamuseum.org/
2009 Remote Controlled Art Production, Rodchenko School of Photography and Multimedia Art, Moskva, Russland
2008-2010 Hommage à Iver Jåks, vandreutstilling i Norge, Sverige, Finland
2008 Watermarks virtual exhibition, (3.10.08-3.1.09) UnKnown Artist Virtual Museum, Nettkunst utstilling, http://uavm.net
2007 Safari urbain, L’Antenne, Paris, Frankrike
2005 UTMARK (1. – 10. april), Galleri Seilduken, Oslo
2004 Black Box- teateret, samarbeid med AGA as. Oslo


UTDANNELSE

2001-2004 Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO), Institutt for farge
2002 Universitetet i Oslo, Examen facultatum
2000-2001 Oslo tegne- og maleskole (NISS), 3. avdeling
2000 Universitetet i Oslo, Examen philisophicum
1997-1999 Mølla kunstskole, Moss
1996-1997 Plus-skolen, Forming og kunsthåndverk, Fredrikstad

INNKJØP / UTSMYKNING
• Hotel Continental, 2010-2011
• Turnéorganisasjonen for Hedmark, til skoleutstilling for Den Kulturelle Skolesekken.
• NISS, Nordisk institutt for scene og studio

PUBLIKASJONER
2008 - Kunstanmeldelser og artikler for Fredrikstad Blad
2011 Relasjonell gjestebok, kunstanmeldelse for Kunstforum
2010 Historisk gufs i lokal idyll, kunstanmeldelse Kunstkritikk.no
2009 Globaliseringsens tidalder, kunstanmeldelse Kunstkritikk.no
2009 Hva skjedde med nettkunsten? artikkel for Kunstkritikk.no
2009 Steinkast, Tempo Skien, essay til nettside om Kristin Nordhøys prosjekt
2009 Ruinenes forunderlige letthet, Tegnebiennalen,
essay til katalog om Kristin Nordhøys arbeide.
2005 Katalogtekst, Episenter i inkubasjonstid


BIBLIOGRAFI: PRESSE

2011 Margarida Paiva, «Video art techniques» Sirkel 3/2011
2010 Kjetil Røed, «Et tastetrykk unna kunsten», Aftenposten 8.8.2010
2010 Billedkunst 3/2010, s.3
2010 Arctic Challende - site spesific, Harstad Tidende, 13. juli
2010 Harstad Tidende, 11. juli
2010 Fredrikstad Blad, 8.1.2010
2008 www.norvege.no/cultur Den norske ambassade i Paris.
2008 Trygve Aleksander Dahl Fredrikstad Blad, 22.01.08
2006 Sanna Harma, Filosofisk supplement 2/2006
2005 Tommy Olsson, Billedkunst, nr 6 2005
2005 Geir Løvlie Fredrikstad Blad, 21. september
2005 Demokraten, 21. september
2005 NRK P2, Kulturnytt 15. september
2005 Radio Nova, 1. april Oslo
2005 Marte Christensen, Aftenposten Aften, 1.april
2005 Geir Løvlie, Fredrikstad Blad 2. april


STIPEND

2004 Kunstfagstipend

ORGANISASJONSMEDLEMSKAP

2012 BOA -Billedkunstnerne i Oslo og Akershus, Norske Billedkunstnere (NBK)
Ulla-Mari Brantenberg
Utdannelse:
Statens Håndverk og Kunstindustriskole, Oslo 1968 – 70
Kunsthåndverkerskolen, København, 1971 – 75
Glas skolan, Orrefors, Sverige 1975 – 76
Tillegsutdannelse på Norsk Institutt for Kunst -og Uttrykksterapi, Oslo, 1993 – 97
Centerfor Kreativitet og Teater, København 2000 – 01
Arbeid: 1976 - 78
Assistent på Snogebæk glasshytte og Gudhjem Glassrøgeri, Bornholm, 1976
Formgiver og glassblåser på Randsfjord Glassverk, 1976 – 78
Startet landets første studioglasshytte på Frysja, 1978

Stipend:

Statens Etableringsstipend for kunstnere 1978
Oslo By’s Kulturstipend 1980
Statens reise og studiestipend for kunstnere 1982
Statens 3-årige arbeidstipend for kunstnere 1985
Statens Garantiinntekt for kunstnere 1992
Zasakawafondet 1989 og 1999

Priser:

Oslo By’s Kunstnerpris

Separatutstillinger:

Galleri 72 Tromsø 1979
Kunstnerforbundet, Oslo, 1980-88-94-98-2005
Galleri Buttekvern, Brumundal 1983
Hordamuseet, Stend 1986
Galleri Viben, Bryne 1986
Musee Dynamique, Dakar Senegal, 1988
Gallery Ingvaldsen, Portland Oregon USA 1990
Festspillutstiller, Bryggens Museum, Bergen 1990
Galleri Osebro 1992 – 97
Lillehammer Kunstforening 1994
Galleri SkovRidder, Oslo 1995 – 2000
Nordisk Ministerråd, København 1994 – 95
Format, Oslo 1998
Kunstindustrimuseet København 2001
Tromsø Kunstforening 2002
Galleri Steen, Oslo 2002
Sandefjord Kunstforening, 2003
Risør Kunstforening, 2004
Sørlandets Kunstmuseum 2004
Galleri Svalbard, Longyerbyen 2005
Hedemark Kunstnersenter, Hamar 2005
Drammen Kunsmuseum, 2005
Fretheim Hotell, Flom 2006
Von Echstedska Gården, Värmland, Sverige 2006

Kollektivutstillinger, et utvalg
Norsk Kunsthåndverk, årsutstilling 1978 -1995
Nordisk Glass 1978, - 79 – 81 -83 – 85
Kongsberg Kunstforening 1979
Contemporary Glass Europe, Kyoto og Tokyo, Japan 1980
Med hilsen fra Norge, vandreutstilling i Danmark 1980
Norway Now, vandreutstilling i England 1980
Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum, Trondheim 1987
Tendenser, Galleri F-15 Jeløy, Moss 1981 – 84 – 92
Sølv. Silke,Glass, Verkstedutsalget Gabelgate 47, Oslo 1983
Bryggens Museum, Bergen 1983
Frysja på By’n, Kunstindustrimuseet, Oslo 1983
Scandinavia Today, Tokyo, Kyoto, Washington, New York 1987 – 88
Nielsen Galleri, Malmø 1989
Galleri Tyholmen, Arendal 1989
Glass from Norway, Folkets Kulturpalass, Beijing Kina 1995
Glass from Norway, Jakarta, Indonesia 1995
Art Niki, Tokyo, Japan 1995
A taste of Norway, Abu Dhabi, UAE 1996
Vevringutstillinga 1999
Kunstforeningen verdens Ende,Tjøme 2001
Typisk Norsk, Vigelandsmuseet, Oslo 2005
Knokke Heist 2005
Museum fûr Kunst und Gewerbe, Hamburg, D 2005
Trikkehallen, Kjelsås 2006
Galleri Borg, Oslo, 2006

Utsmykkinger:

Sanitetshuset, Lahaugmoen 1982
”Se og bli sett”, Det Norske Teater, foaje scene2, Oslo 1985
” Fem historier ”, Hovedbiblioteket i Trondheim, barneavdelingen 1986
”Reisen tok 7 år ”, Resspesialisterna Malmø, Sverige 1987
” Lyskilde ”, Lysekrone, LOC, Kulturhuset Banken, Lillehammer 1993
To Lysbærere Nordre Ål Kirke, Lillehammer, 1994
” Fiskestimet ”, Lysekrone, Møglestu videregående skole, Lillesand 1995
” Blått Lys ” , blyglass, Munkvold alder og sykehjem, Trondheim2004
Hotell Continental, Oslo 2006

Innkjøp
:
Norsk Kulturråd. Riksgalleriet. Fondet for innkjøp av samtidskunsthåndverk. Nasjonalmuseet i Oslo. Nasjonalmuseet i Stockholm. Kunstindustrimuseet i Oslo. Vestlandske kunstindustrimuseum, Bergen. Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum, Trondheim. Sønderjylland Kunstmuseum, Tønder, Danmark. Glassmuseet Ebeltoft, Danmark. Bornholm Museum,Rønne, Danmark. Nordisk Ministerråd, København. Epcot Center,USA. Victoria and Albert Museum, London England.
Kongehusets gave til Det Hvite Hus, president Clinton 1995.
Samt en rekke kunstforeninger og private samlinger i Japan, Indonesia, Tyskland, USA, Sverige og Norge.
Åse Frøyshov
SEPARATUTSTILLING
Juni 2013

U T D A N N E L S E
1962-64 Hamar Lærerskole
1967-69 Danmarks Lærerhøjskole, vev
1969-73 Statens Håndverks- og Kunstindustriskole m/dipom

S E P A R A T U T S T I L L I N G E R

1974 Hedmarksmuseet, Hamar
1975 Harstad Kunstforening
1977 Festspillene i Nord-Norge, Harstad
1978 Kunstnerforbundet, Oslo m/Kulturrådets debutstøtte
1980 Namsos Kunstforening
1981 Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum
1982 Hamar Kunstnersentrum
1983 Tromsø Kunstforening
1985 Trondhjems Kunstforening
1988 Galleri Ismene, Trondheim
1989 Oslo Kunstforening
1990 Galleri Optimal, Bergen,
Austrått Borgen
1993 Gallery Art 54, New York; Themes of Love, Augsburg College, Minniapolis
1994 Lutheran Brotherhood Gallery, Minniapolis
Hamar Kunstnersentrum
1996 Gallery Art 54, New York; Themes of Earth
Trøndelag Kunstnersenter
1997 Seljetunet, Selje
Filosofigangen, Odense;
Norrköpings Stadsmuseum
Kreditkassens, Oslo,( nå:Nordea)
1998 Inderøy Kulturhus
Kristiansund Kunstforening
2000 Festspillene i Nord-Norge, Harstad
2010 Trondheim Kunstmuseum
Hedmarksmuseet, Hamar

K O L L E K T I V U T S T I L L I N G E R
, Utvalg
1980, 1982, 1990 Høstutstillingen
1981, 1984, 1986, 1987, 1991, 1995 Trøndelagsutstillingen
1986, 1987 Nord - Norsk kunstutstilling
1980 Kunst og Kirke, Erkebispegården,Trondheim
1982 Åpningsutstilling, Galleri Ismene, Trondheim
Skandinavisk tekstilutstill, Galleri Saga, London
1984 Trønderske kontraster , Vasabotn, Finland / Oslo
Mennesket, Kunsten, Kirken, Kristiansands Kunstforening
1984 Øresund Expo Nord, Sverige
1986 Vann – Sjø - Hav, Norsk Tekstil, Ringgården, Drøbak
1987 Cité Internationale des Arts, Paris ; Hommage á Ingrid L. Langaard,
Oslo Kunstforening
1987, 1989, 1990 Estampes d´abstraits contemporains l´Atelier del Arco, Paris
1988 Gruppe Ilsvika 10 år , Stavanger Kunstforening;
Tekstilkunst 88, Maihaugen, Lillehammer;
Internationale Trønderkvinner, Åpningsutstilling, Nord-Trøndelag Fylkesgalleri
1989 Norsk Tekstilkunst, Kunstnernes Sentrale Hus, Moskva
1991 Skulptur - Tekstil - Møbler, med Boge Berg og Terje Hope i Ålesund Kunstforening
1992 / 1993 Midt- Norsk Tekstil, Reykjavik; Torshavn; Trondheim; Stockholm
1993 The American-Scandinavien Foundation OL- utstilling, New York
1994 Festspillene i NN 30 år Jubileumsutstilling, Harstad
1994, 1997 Norske Bilder, Galleri Brandstrup / Dagens Næringsliv,
1999 Moderne Norsk Vevkunst, Nasjonalgalleriet. Bucharest
2003 Kirketekstiler, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum

U T S M Y K N I N G E R
, Utvalg
1981 SINTEF, Trondheim. Fondvegg I admin. bygg
1982 Levanger Psykiatriske Sykehus.Vestibyle
1982 Fiskernes Bank, (nå: Nordea) Trondheim
1983 Olavsgården kapell, Trondheim. Altertavle. (Nå: Åpta misjonssenters kirke)
1984 Sparebanken Nord-Norge, Tromsø.
1986 Nord-Norsk Musikkonservator, Tromsø. Fondvegg.
1988 Trondheim Folkebibliotek
1989 Olavshallen, Tr. heim, sceneteppe
1991 Saga Petroleum., Oslo (Nå: Galleri D40)
1992 Trondosbygget, Trondheim. Metallrelieff
1992 Forenede Forsikringer, Trondheim
1993 Statoil, Stjørdal. Vestibyle
1994 Statoil Forskningssenter. Tr.heim
1995 Frostating Lagmannsrett, store sal,
1996 Rhapsody of the Seas. RCCL,Hovedtrappeløp,
1997 Rhapsody of the Seas. RCCL,Viking Crown Bar
Norsk Tipping, Hamar. Sceneteppe i kompetansesenter.
1998 Lillestrøm Videregående skole, Fondvegg
Orkla, Oslo, Fondvegg i kantine,
1999 Nordea, Fondvegg i kantine. Majorstuen. Oslo
Voyager of the Seas. RCCL, Hovedtrappeløp, portside
2001 Vernebygget, Hamar Domkirkeruin, Messehagel, stola, alterduk, hvit
2002 The World of ResidenSea, Alterteppe etter tegning av Magne Furuholmen.
2003 Innset kirke, Messehagel, stola, alterduk i 4 liturgiske farger.
2005 Kolstad kirke, Messehagel, stola, alterduk, prekestolklede, rød
2008 Hjorten Omsorgssenter, Trondheim. Fondvegg i bårerom, båreteppe.

O F F E N T L I G E I N N K J Ø P

Norsk Kulturråd; Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum; Trondheim Kommune; Sør-Trøndelag fylkeskommune; Høylandet kommune; Sola Kommune; Nord-Trøndelag Fylkesgalleri; Hamar kommune; Det Norske Storting.
Er forøvrig representert (utvalg):
Storhamar skole; Ilen kirke; Pir-Senteret, Trondheim; Trondheim kino; Hamar lærerskole; Norges geologiske institutt, Trondheim; Storhamar kirke; Idrettsbygget, Universitetet i Trondheim; Forenede forsikring, Trondheim; Statoil, Mongstad; Sparebanken Hedmark, Fylkeshuset, Hamar.

K O N K U R R A N S E R

1982 4. pris i åpen konkurranse, Høyesterett
1985 1. pris Nord – Norsk Musikkonservatorium, Tromsø;
Regjeringskvartalets 4.byggetrinn
1991 1. pris Saga Petroleum, Oslo
2002 1. pris Innset kirke
2005 1. pris Kolstad kirke
2006 Hamar Bispedømme, bispekåpe, prekvalifisert i åpen konkurranse

S T I P E N D
1979, 1980 Sør-Trøndelag Fylkes og Trondheim Bys kulturstipend m/Gruppe Ilsvika
1982, 1986, 2010 Bildende Kunstneres Hjelpefond
1984 Statens reise- og studiestipend
1987 Ingrid Lindbäck Langaard, opphold i Paris ( 7 mnd )
1988, 1990, 1991 Vederlagsfondets stipend
1989 Trondheim Bys kulturstipend
1989, 1995 Ingrid Lindbäck Langaards fond
1991, 2010 Kulturrådets utstillingsstipend
2004 Blomstipendet, Paris ( 2 mnd )

K U N S T F A G L I G E T I L L I T S V E R V

Trøndelag kunstnersentrum, styre 1980-82;
Trøndelag Bild. Kunstnere, jury 1980-82
Reg.samarbeidsutv. Tr. lag 1984, 86-87
Trøndelagsutstillingens jury 1987;
Tr.lag Bild. Kunstnere, styreleder 1995-97.
Kunstnerisk konsulent: Rostad Ungdomshjem, Nord Trøndelag 1983; Levanger Rådhus 1985, Medisinsk Tekninsk Forskningsr, Trondheim, 1990; HINT, Høgskolen i Nord-Trøndelag 1996; Greverud Sykehjem, Oppegård 2003-04

L I T T E R A T U R

NORSK KUNSTNERLEKSIKON 1981 (Frøyshov Fiskum)
HVA HVEM HVOR 1983 (Frøyshov Fiskum)
NY NORSK BILLEDVEV Et gjennombrudd av Randi Nygaard Lium. Huitfeldt Forlag Oslo1992
MANHATTAN ARTS, N Y, march-april 1993
ARTSPEAK, New York, april 1993
NORSK KUNSTÅRBOK, 1993/94
MAGASINET SAS, Norge, nr 2, 1996
MANHATTAN ARTS, New York, spring 1996
ARTSPEAK, New York, spring 1996
FIBERARTS, USA , april 1996
STORE NORSKE, 2.utg Ascheh. og Gylden.
KUNST OG HÅNDVERK . 7. Klasse, Elevbok. Laila Sve, Aschehoug 1999
VISION OF ART Jon Lie for RCCL, Andr.&Butenschøn 2002
I FELLESSKAPETS ROM, Aaslaug Vaa, red., Høyskoleforlaget 2003
HAMARDOMEN, Arne Bakken og Svein Bjørtomt, Aschehoug 2009
ÅSE FRØYSHOV Tekstiler 1974-2010, Communicatio forlag, 2010
UTDANNELSE:
Statens Håndverks- og Kunstindustriskole og Kunstakademi
Professor ved Statens Kunstakademi

INNKJØPT AV:
Nasjonalgalleriet kobberstikk og håndtegningssamlingen
Nasjonalgalleriet
Museet for samtidskunst
Riksgalleriet
Kunst på arbeidsplassen
Kunst i skolen.
Astrup Fearnley Museet for Moderne Kunst.
Bibliothèque National de Paris, Frankrike
Statsministerens Kontor
H. M Dronning Sonjas samling
Norsk Kulturråd.
Rolf Stenersens Samling.
Bergen Billedgalleri.
Stavanger,Haugesund, Trondheim og Ålesunds
Faste Gallerier.
Universitetsbiblioteket i Oslo.
UD
Statoil
Norsk Hydro
Storebrand
Nordea
Det Norske Nobelinstitutt, fredspris-diplom (akvarell) 1995.
University of Northhumbria.
Ing. Bearings Collection, London
British museum, London
Norges bank

UTSTILLINGER:
Separatutstillinger:
1966 Oslo Kunstforening.
1968 og 84 Permanenten, Kunstnernes Hus.
1969, 72, 74, 77,81, 82,
85, 89, 91, 93, 95, 99, 01, 02 og 07 Galleri Haaken, Oslo.
1973, 81, 87 og 2000 Aalesunds Kunstforening
1976 Stavanger Kunstgalleri
1979 Galleri Riis, Trondheim
1983 Molde Kunstforening
1984 Kunstnernes Hus, Trondhjems Kunstforening og Bergen
Kunstforeninger.
1987 Galleri Ismene, Trondheim.
1987 Tromsø Kunstforening.
1988 Galleri Concorde, Paris, Frankrike.
1996 Galleri Höglund, Stockholm, Sverige.
1996 Dei Nynorske Festspela, Ørsta.
1997 Gaasbeek Castel, Brüssel, Belgia.
1997 Astrup Fearnley Museet for Moderne Kunst, Oslo.
1998 Festspillutstiller, Bergen Kunstforening.
1999 Hatton Gallery, University of Newcastle, England.
2000 Hadeland Glasverk, “Syv hav, et landskap”, årets kunstner, Jevnaker.
2000 Galleri Christian Dam, København, Danmark.
2001 KunstVerket Galleri, Oslo.
2001 Baroniet i Rosendal.
2001 Festspillene i Nord-Norge, Harstad.
2001, 05 og 06 University Gallery, University of Northhumbria, Newcastle, England.
2002 ING Bearings, London, England.
2002 Norsk Fjordsenter, Geiranger.
2002 Fylkesgalleriet i Sogn og Fjordane, Førde.
2002 Møre og Romsdal Kunstnersenter, Molde.
2003 Tungenes Fyr, Randaberg.
2003 og 2005 Purdy Hicks Gallery, London, England.
2003 Trondheim Kunstmuseum.
2004 ”Ørnulf Opdahl på Alnes Fyr”, Alnes.
2004 Henie-Onstad Kunstsenter, Høvikodden.
2005 Nordens Hus, Island.
2005 Per Gynt-stevnet, Gålå (festspillutstiller)
2005-2006 Northumbria University gallery, Newcastle
2006 Ålesund Kunstforening, med Sidsel Colbiørnsen
2006Et dramatisk møte. Ørnulf Opdahl og Peder Balke, Blaafarveværket
2006 En folkefiende. Grimstad og Skien kunstforeninger
2007 Centro cultural correio, Rio de Janeiro Brasil
2007 Nossa caixa, Sao Paulo Brasil
2007- Census of Marine Life. Vandreutstilling i samarbeid med Havforskningsinstituttet og Bergen Museum. Genova, Paris, Helsinki, Washington mm
2008 Filmfestivalen i Haugesund (festivalutstiller)
2008 Stikklestad (olsokutstiller)
2009” Hamsun”, Grimstad kunstforening
2009 Kings place gallery, London
2009 Norske grafikere, Oslo
2010 Northumbria University gallery, Newcastle
2011 Galleri Svae

Kollektivutstillinger:

1964 Vestlandsutstillingen.
1965, -67, -69 UKS Vårutstilling.
1965 14 unge, Stavanger, Oslo, Trondheim Kunstforeninger.
1965 De unge, Galleri 27, Oslo.
1965 Biennale der Östseeländer-Rostock, Tyskland.
1966 Den Frie Ungdomsbiennale, Charlottenborg, København.
1967 Gruppen A/S Sørensens Venner, Høstutstilling.
1968 Ung Skandinavisk Kunst, Galleri F-15, Moss.
1968 Nordisk Ungdomsbiennale, Helsingfors, Finland.
1969 Abstrakt-nonfigurativt, Riksgalleriet.
1970 Skandinavisk Kunst, Hesselby Slott, Stochholm, Sverige.
1970 Norsk Kunst, Coventry, England.
1971 Norsk Kunst, vandreutstilling USA.
1971 Unge norske kunstnere, Riksgalleriet.
1971 Grenseland, Oslo Kunstforening.
1971 Rolf Stenersens Samling, Høvikodden.
1974 6. internasjonale Malerifestival, Cagnes-Sur-Mer, Frankrike.
1975 3 Norske Malere, Karlskrona, Sverige.
1975 Norsk kunst gjennom 60 år, Riksgalleriet, København, Danmark.
1978 Reidar Aulies elever, Galleri F-15, Moss.
1979 10. Internasjonale Malerifestival, Cagnes-Sur-Mer, Frankrike.
1979 Høstutstillingen.
1982 30 bilder - 30 år, Riksgalleriet.
1983 Vestlandsutstillingen.
1990 Haram, Opdahl, Torriset, Vatneødegård - Aalesunds Kunstforening.
1993 Bjørlo, Nøst, Opdahl, Slyngstad, Torriset, Vatneødegård - Aalesund
Kunstforening.
1993-94 Vinterland, Lillehammer.
1994-95 -og vestenfor måne, Astrup Fearnley Museet for Moderne Kunst, Oslo.
Stevnemøter - norges romantiske tradisjon, Oslo Kunstforening 160 år.
1997 Kvam Kunstlag.
1997 Galleri Haaken, Oslo.
1998 ”Natura”, Charlottenborg, København, Danmark.
1999 ”Sublimate”, Clink Wharf Gallery, London, England.
1999 Moderne Kunst, Oslo.
1999 ”100år 100 landskap”, Lillehammer Kunstmuseum.
2005 H.M. Dronning Sonja’s samling, Scandinavian Foundation, New York,
USA.
2007 Biennale at the end of the world. Ushuaia, Tierra del Fuego, Argentina
2003-2010 London Art Fair, England

UTSMYKNING:

Telenor, Ålesund.
Norges Bank, Oslo.
Universitetsbiblioteket, Oslo.
Høgskolen i Molde.
Philips Petroleum, Tananger.
2002 Orelund Kapell, Sandefjord
2010 Storebrand administrasjonsbygg, Lysaker

BIBLIOGRAFI:

Cecilie Malm Bruntland : Ørnulf Opdahl - l ved havet. Oslo 1997
Holger Kofoed: Ørnulf Opdahl, Oslo 1994 og ny, utvidet utgave 2004
Marit Ingeborg Lange 2006: Et dramatisk møte. Ørnulf Opdahl. Peder Balke.Stiftelsen Modum Blaafarveværk

PUBLIKASJONER:

Illustrert Halldor Laxnes`Brekkukotkrønike.
Ørnulf opdahl på Alnes fyr. Tekst av Silje Opdahl
Dypere enn lyset. Bilder fra tokt på Atlanterhavsryggen med forskningsskipet Geo Sars 2004
Illustrasjoner til H. M Dronning Sonja`s Klangbunn.

ANNET:
2006 Windsor og Newton-prisen.

Galleri Haaken
Per Ung
født i 1933

UTDANNELSE
Staten Håndverks- og Kunstindustriskole Oslo
St. Martin’s School of Art London
Statens Kunstakademi, 1952-55

SEPARATUTSTILLINGER (i utvalg)
Haugar Vestfold Kunstmuseum Tønsberg, 2001
Kunstnerforbundet Oslo, 1990, -79
Førdehuset, 1988
Galleri Siverts Bergen, 1985
Galleri Vognhuset Stavanger, 1985
Galleri Tyr Asker, 1984
Galleri Bellmann New York, 1983
Sandefjord Kunstforening, 1982
Galleri Tanum, 1975
Unge Kunstneres Samfund Oslo, 1956

GRUPPEUTSTILLINGER
(i utvalg)
Galleri III Oslo, 1999
Høstutstillingen, 1954

INNKJØP
Riksgalleriet
Norsk kulturråd
Oslo kommunes kunstsamlinger
Haugesund Billedgalleri
Herbert Mayer Collection USA
Albani Fonden Danmark
Nasjonalgalleriet
Frans Widerberg
FRANS WIDERBERG
(født 8. april 1934 i Oslo, død 7. april 2017

UTDANNELSE
Assistent hos Wilhelm Rasmussen, 1953-55
Statens Håndverks- og Kunstindustriskole Oslo, 1953-55
Goldsmith’s College of Art London, 1955
Bergens Kunsthåndverkskole, 1956
Statens Kunstakademi malerlinjen, 1957-60

SEPARATUTSTILLINGER
(i utvalg)
Unge Kunstneres Samfund, Oslo, 1963
Holst Halvorsens Kunsthandel, Oslo, 1965
Nasjonalgalleriets kobberstikk- og håndtegningsamling, 1974
Biennale di Venezia, 1978
Galleri Olga S, Stockholm, 1981
Göteborgs Konsthall, 1982
Galerie Westersingel Art Foundation, Rotterdam, 1983
Natioanal Gallery of Modern Art, Edinburgh, 1986
Hatton Gallery Newcastle, England, 1987
Haugesunds Kunstforening, 1987
Nordens Hus, Reykjavik, 1987
Bede Gallery Newcastle, England, 1987
Galleri J.M.S., Oslo, 1988
Bergens Kunstforening, 1989
Kunstnernes Hus, Oslo, 1990
Galleri Hanne, Trondheim, 1990
Fondacion Colegio del Rey, Madrid, 1991
Galerie SCAG, København, 1991
Galleri Brandstrup, Moss, 1991
IFA Galerie Friedrichstrasse, Berlin, 1991
Barbican Concourse Gallery, London, 1992
Kunsthalle Rostock, Tyskland, 1992
Galeri C Århus, Danmark, 1992
Galerie SCAG, København, 1992
Brighton University Gallery, England, 1993
Amos Andersons Museum, Helsinki, 1993
Northumbria University Gallery Newcastle, England, 1993
Aalesunds Kunstforening, 1994
Galleri K, Oslo, 1995, -81, -79
Alex Gallery, Washington, 1995
Grafiska Selskapet, Stockholm, 1996
Astrup Fearnley Museet for Moderne Kunst, Oslo, 1996
Telemark Fylkesgalleri, Notodden, 1999
Kunstnerforbundet, Oslo, 2004, 1994, -86, -83, -80, -75, -72, -69, -68

GRUPPEUTSTILLINGER
(i utvalg)
Holst Halvorsens Kunsthandel, Oslo, 1963
Juniutstillingen Kunstnerforbundet, Oslo, 1964
“Sekskanten” Bergens Kunstforening, 1964
Kunstnernes Hus, Oslo, 1965
“14 unge” Stavanger Kunstforening, 1965
“7 unge fra Norge” Göteborgs Konsthall, 1965
“Nordisk Kunst” Charlottenborg, København, 1969
“Norwegian Artists” Boston, USA, 1969
“Dette betyr noe i Norge” vandreutstilling Sverige/ Danmark/ Norge, 1970
“Romantikk” Oslo Kunstforening, 1970
Vandreutstilling Smithsonian Institution, USA, 1970-72
“Grenseland” Oslo Kunstforening, 1971
“Tendenser i norsk eskpressjonisme” Galleri F15, Moss, 1974
“Norwegian Contemporary Painting” Billingham, England, 1974
VII Festival International de la Peinture Cagnes sur Mer, Frankrike, 1975
“Unge profiler” Kunstnernes Hus, Oslo, 1976
“Norskt 70tal tendenser” Kulturhuset, Stockholm, 1976
Moderna Museet, Stockholm, 1978-79
Galleri F15, Moss, 1978-79
Nordjyllands Kunstmuseum, Danmark, 1978-79
“Decembristerne”- Efterårsudstillingen Den Frie, København, 1980
“Heute Norwegen Heute” Kiel – Darmstadt/ Tyskland, 1981
“Norsk kunst” Taidehallen, Helsinkim, 1981
ROSC, Dublin, 1984
“6 Norwegischer Künstler” Galerie Wolfensberger, Zürich, 1987
5. International Contemporary Art Exhibition, India, 1987
“Polaris” Charlottenborg, København, 1990
“Nordisk Akvarell” Göteborg/ Moss/ Helsinki/ København, 1993
“Polaris” Slovakia – Tsjekkia, 1994

UTSMYKNINGER

Haukeland sykehus, Bergen, 1968
Universitetet i Oslo, 1970
Cruiseskip Island Venture, 1971
Volsdal kirke, Ålesund, 1974
Statens eiendomsdirektorat, 1991
Ullevål sykehus, Oslo, 1993
Volsdal kirke, Ålesund, 1993

INNKJØP
Nasjonalgalleriet
Museet for samtidskunst
Bergen Billedgalleri
Trøndelag Kunstgalleri
Rogaland Kunstmuseum
Lillehammer Kunstmuseum
British Museum London
Scottish National Gallery of Modern Art Edinburgh
Det norske Storting
Göteborgs Konsthall
Malmö Museer
Astrup Fearnley Museet for Moderne Kunst
Elena Engelsen
Utdannelse
Statens Håndverks- og Kunstindustriskole Oslo (1969-1971)
Praksis ved steinhoggeri i Amsterdam (1974-1979)

Stipend og atelieropphold

Statens etableringsstipend (1980)
Th. og A. Klaveness reisestipend (1982)
Statens 3-årige arbeidstipend (1992-1994)

Separatutstillinger, prosjekter (i utvalg)
Galleri Tanum Oslo (1978)
Galleri Tanum Oslo (1982)
Kunstnerforbundet Oslo (1992)
Gruppeutstillinger, prosjekter, festivaler (i utvalg)
Galleri Amstelveld Amsterdam (1978)
Nordisk skulpturbiennale Drammen (1978)
Hammerlunds Kunsthandel Oslo (1984)
Hammerlunds Kunsthandel Oslo (1985)
Kontraskjæret Oslo (1986)
"Norge 87" arr. Norsk Form Göteborg (1987)
International Small Sculpture Triennial of Budapest (1987)
"8 norske skulptører" Kulturhuset Stockholm (1988)
"Norwegian Events" Gallagher Gallery Dublin (1995)
Galleri III Oslo (1999)

Utsmykninger
Amstelparken Amsterdam (1978)
Bakås skole Oslo (1983)
Gardeleiren Oslo (1985)
Vest-Agder sentralsykehus (1989)
Buegården eldresenter Sandefjord (1991)
Skien Kretsfengsel (1994)
Tiger til Tigerstaden Jernbanetorget Oslo
Oksehode. Europarådets plass. Oslo
Konkylie Sør Tromsøya sykehjem Tromsø

Innkjøpt av
Nasjonalgalleriet
Norsk kulturråd
Oslo kommune
Riksgalleriet
Museet for samtidskunst (1992)


Års- eller landsdelsutstilling

Høstutstillingen (1977)
Høstutstillingen (1979)
Høstutstillingen (1980)
Høstutstillingen (1981)
Høstutstillingen (1983)
Østlandsutstillingen (1983)
Høstutstillingen (1986)
Høstutstillingen (1987)
Borgny Svalastog
født: 1943
Arbeider med:
Tegning, tekstil, grafikk, pastell, skulptur, installasjon

Utdannelse:
Vestlandske Kunstakademi 1988-89

Separatutstillinger:
Ringve Musikkmuseum 2015
Läckö Slott , Sverige 2014
Heddal Låvekyrkje 2012
Oslo Domkirke      2012
Verket, Ulefoss      2011
Landstadutstilling, Bø Prestegård/vandring 2010-13
Maihaugen, Lillehammer     2010
Kunstcenteret Silkeborg, Danmark    2007
Erkebispegården og Nidarosdomen, Trondheim  2007
Kunstbanken Hamar / Domkirkeodden Hamar  2007
Nordens Hus, Reykjavik     2006
Museo Das Peregrinacions, Santiago de Compostela 2006
Sørlandets Kunstmuseum     2005
Baroniet Rosendahl      2005
Universitetet i København. Center for the Study of the
Cultural Heritage of Mediaval Ritual 2004
Galleri Langegaarden; Bergen    2004
Festivalutstiller, Hamsundagene, Hamarøy   2004
Hamaland Museum, Vreden Kreismuseum, Borken  2004
St. Johan von Capistran, München    2003
Kreuzkirche, Dresden    2003
Meissen Dom, Meissen     2003
Kapellet, Det teologiske fakultet (MF)   2002 og 2003
Kristiansund Kunstforening og Nordlandets Kirke  2002
Elverum kirke       2001
Kunstnersenteret i Oppland (KIO)      2000
Vernebygget, Hamardomen og Storhamarlåven, Domkirkeodden Hamar 1999
Sarpsborg Kunstforening, Olavsspelet   1999
Lillehammer Kunstforening     1999
Kirkefestspillutstilling i Christiansand Kunstforening 1998
Øyer Prestegård, Pilegrimsvandring    1997
Kristindagene, Sel      1997
Haugesund Kunstforening     1997
Telemark Fylkesgalleri     1997
Norsk Veimuseum, Hunderfossen    1996
Voluptas, 3,14, Galleri Jana Koniarka, Travana, Slovakia 1996
Lillehammer Kunstforening     1995
Vorpenes Gård, Eidsvåg     1995
Bergen Kunstforening     1995
Galleri Heer, Oslo      1995
Fylkesgalleriet Nord-Trøndelag, Namsos   1994
Galleri Fjordheim, Biri     1993
Lillehammer Kunstforening     1992
Trondheim Kunstforening     1991
Lillehammer Bys Malerisamling, fellesarbeid med Peter Esdaile 1990
Gjøvik Kunstforening    1987
Odin Kunst, Hamar      1987
Lillehammer Bys Malerisamling    1987
Galleri HH, Lillehammer     1984

Kollektivutstillinger:
Opplandsutstillingen       1984-89-91
Østlandsutstillingen       1986-90-91-92-93-96
Vestlandsutstillingen       1990-91-92-93
Høstutstillingen       1992-98
Sørlandsutstillingen       1992-93-96-98

Gruppe- og temautstillinger, et utvalg:
Sidenfrans, Galleri Svae 2015
«3 Riff» Galleri Zink 2015
Oppland Nå 2014
Tusen Tråder, Lillehammer Kunstmuseum 2013
Akkorder. Tegnebua & Galleri Geitodden   2005
Galleri Lista Fyr      2005
Dale-Gudbrandsgård KIO Oppland Fylke   2002
Bergen Kunstmuseum ved Gunnar Danbolt, ”Mellom fylde og tomhet” 2001
”Siden Frans”, Dovrefjell, Pilegrimsdagene og Risør kunstforening  2001-2002
”Heritage”, International Peace Center, Betlehem   2000
”Kristus i billedkunsten”, Risør Kunstforening      2000
”Kristus i billedkunsten”, Halden Kunstforening     2000
”Kristus i billedkunsten”, Ål Kunstforening      2000
”Arv”, Christiansand Kunstforening   2000
”Ecco Homo”, Skien Kunstforening  1999
”Av/Trykk”, Norske Tekstilkunstnere og Norske Grafikere 1999
Innlandskunst, Lillehammer Kunstmuseum      1998
Sommerutstilling, Mjonøy, Vinje       1996
Sommerutstilling, Seljord Kunstforening      1996
”Trollstål og kjerringspinn”, LOOC, Maihaugen     1993-94
”Fjellet gjennom 200 Aar”, Norsk Fjellmuseum
i samarbeid med Lillehammer Kunstmuseum 1994
”Vinterland”, Lillehammer Kunstmuseum      1994
Vandreutstilling, Ryfylke Kunstlag       1993
”Lillehammer 5”, Røros Museum        1993
Jubileumsutstilling, Norske tekstilkunstnere      1992
Norske Grafikeres Jubileumsutstilling           1989
”Lengsla bygde katedraler”, Peder Balke-senteret          1988
”Kirken og det skapende menneske”, Stavanger     1987

Innkjøp:
Vårt Land 2013
Lillehammer Kunstmuseum 2013
Heddal og Notodden Museumslag    2013
Lillehammer Museum, Aulestad    2010
Landstadstiftelsen, Seljord     2010
Museet Erkebispegården, Trondheim   2008
Engehaugen kirke      2004
Gudbrandsdalen E-verk     2004
Kristiansund Kunstforening     2002
Sørlandets Kunstmuseum     2002
Vingrom Kirke      2001
Lillehammer Kommune, Biblioteket             2000
Åmot kirke       1997
Vinje kirke       1996
Nesset Kommune      1995
Sira kirke, Eresfjord      1995
Norsk Kulturråd      1992 og 98
Lillehammer Bys Malerisamling       1992

Utsmykningsoppdrag:
Montebellosenteret. Landskapsprosjekt. 2014-2015
Gulset kirke       2008/2009
Petter Dass Museet, Alstadhaug    2007/2008
Lillehammer Kirke      2007-2015
Eina kirke       2004/2005
Søre Ål kirke       2003
Det Kongelige Justisdepartement, Økokrim   2003
Hvilerom advokater 2002
Bragenes Torg, Sparebanken Øst    2001/02
”Det stille rommet” Frydenborgsenteret, Risør  2001
Saksumdal kirke      2000
Fredheim Omsorgssenter, Dovre Kommune   2000-2003
Vestre Krematorium (Oslo Kommunes Kunstsamlinger) 1997
Hånes kirke, Kristiansand     1997
Norsk Fjellmuseum, Lom     1995
Norsk Veimuseum, Øyer     1995
Vårt Land, Oslo      1995
Montebellosenteret/Mesnalia     1992 

Kirketekstiler:
Dovre Kirke 2015
Heni Kirke 2014
Lillehammer Kirke 2014-2015
Tretten kirke       2013
Øyer kirke       2013
Lesjaskog kirke      2012-13
Eina kirke       2012-13
Gjerpen Kirke 2012
Dønnes kirke       2012
Andreøya kirke      2011   
Kongsberg kirke      2010-11
Os kirke       2009 – 11
Gulset kirke       2010
Bispekåpe til Hamar bispedømme    2007
Bispekåpe til Møre bispedømme    2005
Kvinnherad kirke      2005
Giske kirke       2005
Øyer kirke       2005
Reisebispekåpe til Agder bispedømme   2004
Follebu Kirke       2003
Ulstein Kirke       2002-2003
Engehaugen Kirke      2002
Bispekåpe til Agder bispedømme     2002
Kristiansand Domkirke, under arbeid   2002
Herøy kirke       2000-01-02-03-04
Dale kirke       2000-2001
Biri kirke       1999-2000
Dønnes kirke        1999-2001-2002
Møsstrond kirke, Mjøsvatn     1999
Hånes kirke, Kristiansand     1999
Gjerdrum kirke      1998-99
Ris kirke       1998
Seegård kirke, Snertingdal     1997
Tretten kirke       1997-2003
Grunge kirke, Grungedal          1997-99
Åmot kirke, Modum      1997
Florø kirke       1996
Holmenkollen kapell           1996-98
Vågå kirke       1994-96-98
Lesjaskog kirke      1994
Kolbu kirke       1994-96
Eysteinkyrkja       1993
Kapp kirke       1993
Lesja kirke       1992-95
Korskirken, Bergen      1990
Rollag stavkirke      1988
Hjartdal kirke       1986

Illustrasjon:
Eivind Skeie:
Nå er den hellige time     2002
Nu er den hellige time (Dansk)    2004

Litteratur:
Per Bj Boym og Ivar Roger Hansen. Requiem. ”À Dieu” 2015
Per Bj. Boym, Gunnar Danbolt, Thor Hesselberg
“Gulset kirke: arkitektur, kunst, historie, bruk” 2013
Per Bj. Boym, Gunnar Danbolt, Kåre Hosar: ”Måneskinnskåpen oppunder pol” 2010
Bieito Pérez Outeirino, Olav Egil Aune, Ingrid Blekastad, Per Bj. Boym,
Gunnar Danbolt, Gro Kraft: ”14+1 Estacions. ExperienciasdeCon:Tacto” 2006
Gunnar Danbolt: "Borgny Svalastogs bispekåper i Agder".
Øyvind Berg: "Dobbeltevangelien" 2005
Gunnar Danbolt:”Mellom fylde og tomhet. Om Borgny Svalastogs kunst”. 2001

Kataloger:
”I hukommelse” 22/7-2011 Oslo Domkirke 2012
”De tre”, Heddal Låvekirke, Notodden   2012
”14+1 historier”, Øvre Verket, Ulefoss   2011
”Himmelriket blomster gror”, Landstadstiftelsen, Seljord 2010
Borgny Svalastog, Wergeland 2008,
"The Three" Trygve Lie gallery, New York 2008
«Chords». Danish National Research Foundation: 
Study of the Cultural Heritage of Medieval Rituals  2004
Meissen Dom: Zwischen Fülle und Leere   2003
Betlehem er Kr. sund N, Avenir Forlag 2002
Sidenfrans,Genesis  Forlag  2001

Stipend/prosjektstøtte:
Norsk Kulturråd, prosjektstøtte    2012
Norsk Kulturråd, produksjonsstøtte/utstillingsstipend 2010
Fritt Ord, produksjonsstøtte     2010
Norsk Kulturråd, produksjonsstøtte    2007
OCA, Office for Contemperary Art Norway 2004
Det Kongelige Utenriksdepartement    2003
Lillehammer Kommune     1999-2003 
Oppland Fylke      1999-2002-2003
Norsk Kulturråd, utstyrsstøtte    2000
Norsk Kulturråd, utstillingsstipend    1997-98-00-01-03-04 GI (Statens garantiinntekt)     1993
Oppland Fylkes kunstnerstipend    1992
Norsk Kulturråd, i samarbeid med Peter Esdaile, i  anledning Norske Grafikeres jubileumsutstilling     1989
Kirkerådet       2001-02-03

Studiereiser:
Italia 2013
London       2011, 2013
New York       2008, 2009
Colmar, Frankrike      2008
Canada       2007
Kina         2005
Spania        2003-05 -2013
Tyskland       1993, 2001-04
Jordan, Palestina, Israel, Egypt (Kairo)   2000
Frankrike       1998
Sveits        1997
Slovakia       1996
USA (New York)      1994
Tyskland, Belgia, Nederland     1990
Italia        1988
Storbritannia         1984-85

Verv:
Vararepresentat for styret i Kunstnersenteret i Oppland 1990-1994.
Styremedlem i Billedkunstnere i Oppland 1993-94
Medlem av Norsk Kulturråds innkjøpskomite 1995-96

Annet:
Konseptskisse for Rauland Fjellkyrkje i samarbeid med
Snøhetta Arkitekter 2011/2012 Utstilling Oslo Nye Teater «Blomster for Victoria»  2004
Performance Lillehammer Kunstmuseum, Litteraturfestivalen 2004
Kulturpris for Gudbrandsdalen    2003
21 monotypier til LOOCs styre og Kongehuset, gaver fra Den Norske
Olympiske Komité og Lillehammer kommune. 1995
Billedlegging Jon Mostads «Nærmere» for NRK Fjernsynet.
Samarbeid med Peter Esdaile. 1989-1990
Bjørn Carlsen
SEPARATUTSTILLING 11. JUNI - 10. JULI 2011
maleri/pastell

Utdannelse
Statens Håndverks- og Kunstindustriskole Oslo (1965-1967)
Statens Kunstakademi (1967-1971)
Statens Kunstakademi (1974-1975)

Stipend og atelieropphold

Statens reise- eller studiestipend (1981)
Vederlagsfondets stipend (1988)
Statens 3-årige arbeidsstipend (1991-1993)
Statens garantiinntekt for kunstnere (1998)

Separatutstillinger, prosjekter (i utvalg)
Kunstnerforbundet Oslo 1972
Kunstnerforbundet Oslo 1974
Galleri 27 Oslo 1975
Kunstnerforbundet Oslo 1977
Galleri 27 Oslo 1979
Kunstnerforbundet Oslo 1981
Kunstnerforbundet Oslo 1986
Galleri Langegaarden Bergen 1986
Galleri Dobloug Oslo 1988
Galleri Langegaarden Bergen 1990
Kunstnernes Hus Oslo 1991
Galleri Langegaarden Bergen 1991
Galleri SCAG København 1993
Kunstnerforbundet Oslo 1993
Galleri Christian Dam København 1994
Galleri Bomuldsfabriken Arendal 1995
Galleri Dobloug Oslo 1996
Galleri Christian Dam København 1996
Astrup Fearnley Museet for Moderne Kunst Oslo 1996
Nordnorsk Kunstmuseum Tromsø 2003
Rogaland Kunstmuseum Stavanger 2003
Trondheim Kunstmuseum Trondheim 2003
Nasjonalgalleriet Oslo 2003
Munch Museet Oslo 2004
Seljord Kunstforening Seljord 2005
Galleri Nova Heggadal / Asker 2005

Gruppeutstillinger, prosjekter, festivaler (i utvalg)
"Nordisk ungdomsbiennale" Kunstnernes
Hus Oslo (1970)
"Norsk 70-talls tendenser" Kulturhuset
Stockholm (1979)
"27 unge malere" Kunstnernes Hus Oslo (1981)
ZINK - festspillutstillingen Bergens Kunstforening (1983)
"Art in Norway Today" vandreutstilling /Aachen/ London/ Berlin /Wien (1985)
ZINK Kunstnernes Hus Oslo (1985)
ZINK Trondhjems Kunstforening (1986)
"Norge i Göteborg" Göteborgs Konstmuseum
(1987)
"Hilsen fra Norge" Århus Kunstmuseum (1987)
"Hilsen fra Norge" Sønderjyllands Kunstmuseum (1987)
"Hilsen fra Norge" Nikolaj København (1987)
"Blind navigatør" Bergens Kunstforening (1991)
"Vinterland" vandreutstilling (1993)
Festspillene i Nord-Norge Harstad (1996)

Utsmykninger

Asker Kulturhus - Bjørn Carlsen rommet Asker

Innkjøpt av
Nasjonalgalleriet Oslo
Museet for samtidskunst Oslo
Oslo kommunes kunstsamlinger
Norsk kulturråd
Göteborgs Konstmuseum
Christianssands Faste Galleri
Trøndelag Kunstnersenter Trondheim
Karoline Hiorth
Born in Oslo, Norway 1980.

EDUCATION

MA Journalism International // University of Westminster // London, UK // BA Photographic Arts // University of Westminster // 1st year BA Social Anthropology // Pondicherry// India and University of Oslo // Norway // Environmental Geography // Bergen University // Norway// Philosophy Foundation // Norwegian University of Science and Technology // Trondheim // Norway

AWARDS

Deloitte Award // Schweppes Photographic Portrait Prize 05 // The National Portrait Gallery // London, UK

PUBLISHED WORK // WRITINGS & COMMISSIONS

Web designer// Skinflint.co.uk // University of Westminster //Photojournalist Budstikka // Oslo// Artist residency & Photography workshop // Casilino 900 // Romani camp // Rome // Italy // Commisioned work by Trond & Trond Events Managements & Siemens Norway // Dagbladet // Oslo // Mondo // Finland // Tildum Publsihers // Fredrikstad // Diary of Tommy Crisp // London// The London School of Economics // ReCollect

EXHIBITIONS

MARCH 09 // Mystery Portrait Postcard // National Portrait Gallery // London // MAY 08 // New Life Shop // Berlin // wooloo.org // APRIL 08 // Casilino 900 // Humboldt University // Berlin // APRIL 07 // Slideluck Potshow Berlin // MAY 07 // Happily Ever After // Oslo Open // FEB 07 // InsideOut // Tapestry MM // Soho // London // OCT 06 // Happily Ever After // Oslo Globalisation Conference // NOV 06 // Open Salon // Viewfinder Gallery // Greenwhich // London // JUNE-AUGUST 06 // The Royal Academy Summer Exhibition 2006 // The Royal Academy of Arts // London // Best of Photography Degree Show // London West Gallery // Harrow // The University of Westminster Degree Show //Atlantis Gallery // Brick Lane // London // November- May 06 // Schweppes Photographic Portrait Prize // National Portrait Gallery // London // Aberystwyth Art Centre & Lighthouse // Poole's Centre for the Arts // Feb 06 // Mystery Portrait Postcards // National Portrait Gallery // APRIL 05 // InsideOut // Tapestry MM. Soho //April- June 04// This is Middlesbrough: Work // Ormesby Hall // Middlesbrough
Kjell Nupen
Født 1955 i Kristiansand

Utdannelse:
1972-75 Statens Kunstakademi, Oslo
1975-76 Staatliche Kunstakademie, Düsseldorf
Utvalgte separatutstillinger
2005 Listsavn, Færøyene Kunstmuseum
Festspillutstiller, den 33. Norske Filmfestival, Haugesund Kunstmuseum
Galleri Bouhlou, Bergen
Galleri NB, Viborg, Danmark
2004 Galleri Osebro, Porsgrunn
Galleri Wang, Oslo
Edition Larsen, Stockholm Art Fair KATALOG
2003 Galleri NB - Roskilde Gasværk
Bomuldsfabriken Kunsthall - Arendal KATALOG
Galleri Guddal - Rosendal
2002 Espace Croix Baragnon, Toulouse
Pulchri Studio, Den Haag
Galleri Bouhlou, Bergen
Pinacoteca do Estado de San Paulo, San Paulo KATALOG
Museo de Bellas Artes, Buenos Aires KATALOG
Museo de Bellas Artes, Montevideo KATALOG
La Galerie Danoise, Paris
2001 Casa Andrade Muricy, Curitiba KATALOG
Galleri NB, Viborg
Galleri Wang, Oslo
2000 Trondheim Kunstmuseum
Lillehammer Kunst Museum
Sørlandets Kunstmuseum, Kristiansand
1999 Galleri NB, Viborg KATALOG
La Galerie Danoise, Paris
Galleri Ismene, Trondheim
Gallery Norderforum, Flensburg
1998 Galleri Wang, Oslo
Galleri Christian Dam, København KATALOG
Galleri F-15, Moss
Múzeum Moderného Umenia Andy Warhola,
Medzilaborce, Slovenia KATALOG
1997 Galleri NB, Viborg KATALOG
Fredriksten Festning, Halden
Bryggens Museum, Bergen
1996 Kunstverein Bruchsal, Karlsrohe KATALOG
Galerie Kampnagel, Hamburg KATALOG
Galerie Moderne, Silkeborg
Emblem, Rogaland Kunstmuseum, Stavanger
Galleri Egelund, København KATALOG
1995 Galleri Sølvberget, Stavanger KATALOG
Emblem, Henie-Onstad Kunstsenter, Høvikodden
Bergens Kunstforening KATALOG
1994 Galleri Wang, Oslo KATALOG
Christianssands Kunstforening, Kristiansand KATALOG
Galerie Egelund, København KATALOG
1993 Galerie Moderne, Silkeborg
1992 Galleri Wang, Oslo KATALOG
1991 Galleri Wang, Oslo
Galerie Moderne, Silkeborg
1989 Galerie Moderne, Silkeborg
1988 Kunstnerforbundet, Oslo
1987 Horisont, med Paal-Helge Haugen,
Henie-Onstad Kunstsenter, Høvikodden
1986 Galerie Moderne, Silkeborg KATALOG
Galerie Ariel, Paris KATALOG
Wang Kunsthandel, Oslo
Galleri Riis, Oslo
1984 L'infini Voyage, Henie-Onstad Kunstsenter, Høvikodden
L'infini Voyage, Kristiansand Kunstforening KATALOG
Galleri Riis, Oslo/Trondheim
1983 Tromsø Kunstforening (med Gunnar Torvund)
1982 Trondhjems Kunstforening (med Gunnar Torvund)
Galleri Riis, Oslo
1981 Kunstnerforbundet, Oslo
1980 Galleri Tanum, Oslo KATALOG
1978 Kunstnerforbundet, Oslo
1976 Galleri BI-Z, Kristiansand
Utvalgte gruppeutstillinger
2004 Zoo, København KATALOG
Museum Vida Konsthall, Øland
2003 Norske Bilder, Oslo
2001 Skrikets ekko, Munch-museet, Oslo KATALOG
Kunstsamlingen i fokus, Bomuldsfabrikken, Arendal
1999 100 år i norsk landskap, Lillehammer Kunstmuseum KATALOG
1998 Present, Bomuldsfabriken, Arendal KATALOG
Großes Kunstausstellung Düsseldorf KATALOG
Landskap, Sørlandets Kunstmuseum, Kristiansand KATALOG
1996 Norwegian Art, China National Gallery, Beijing
Norwegian Art, Shanghai Art Museum, Shanghai KATALOG
1994 Galleri Wang, Oslo
Galleri Egelund, København KATALOG
Et møte, med Jakob Weidemann, Henie-Onstad Kunstsenter, Høvikodden KATALOG
1991-93 Hva naturen gir, traveling exhibition in the Nordic Countries KATALOG
1991 Ludvig Eikås og hans elever, Oslo Kunstforening
Galleri Wang, Oslo
1990 Galerie Moderne, Silkeborg
1989 Norge i bilder, norske landskap 1814 - 1989, Henie-Onstad Kunstsenter, Høvikodden BOK
1988 Norsk kunst, Århus Kunstforening
Norsk Kunst, Nicolai kirke, København
Galerie Moderne, Silkeborg
1987 Galerie Wolfensberger, Zürich KATALOG
1983 9 Norske Grafikere, Nasjonalgalleriet, Oslo
Kunstnernes Hus, Oslo
København Kunstakademi, København
1982 12. Ungdomsbiennale, Museé d'Art Moderne de la
Ville de Paris KATALOG
Sara Hilden Museum, Tampere KATALOG
Nordisk Grafikk, Sunderland Art Center KATALOG
Nordisk Grafikk, Galleri F-15, Moss KATALOG
1981 3. Internasjonale Grafikkbiennale, Seoul KATALOG
9. Østensjøbiennale, Rostock KATALOG
27 Unge malere, Kunstnernes Hus, Oslo KATALOG
Europeiske Grafikkbiennale, Baden-Baden KATALOG
1979 Norske 70-tals tendenser, Kulturhuset in Stockholm KATALOG
1977 Kritisk Realisme, Galleri F-15, Moss KATALOG
1976 Galerie Atlantis, Duinsburg
Utsmykningsoppdrag
2004 Søm kirke, Kristiansand
2002 M/S The World
Hurtigruteskipet M/S Trollfjord (TFDS)
Hurtigruteskipet M/S Finnmarken (OVDS)
2001 Bølgen og Moi, Kristiansand, Krukke
1999 Viborg By
1995 Sogndalen, Paal-Helge Haugen -parken, Tvedestrand
Bergen By
1994 Gravane, Kristiansand, Krukke
Ernst & Young, Oslo
1993-95 Statoil, Stavanger
1993 Gimlekollen, Kristiansand
1991 Otterdalsparken, Kristiansand
1989 Hydro ASA, Oslo
Aker Brygge, Oslo
1988 Silkeborg By
1986 Stavanger Lufthavn Sola
1979 Hånes Skole
Samlinger
Hydro ASA, Oslo
Helsingborg Konstmuseum
China Modern Art Museum
Nasjonalmuseet, Oslo
Rogaland Kunstmuseum, Stavanger
Norsk Kultrråd, Oslo
Oslo Kommunes Kunstsamlinger, Oslo
Henie - Onstad Kunstsenter, Høvikodden
Nordisk Kulturfond, Nordisk Konstcentrum, Helsinki
Fond National D´Art Contemporain, Paris
Stadt Baden - Baden
Bergen Billedgalleri, Bergen
Trondheim Kunstmuseum
Stavanger Billedgalleri
Västerås Konstmuseum
Sørlandets Kunstmuseum
Bomuldsfabrikken Kunsthall


Bibliografi

2011 Et portrett
K Valebrokk/G Danbolt/ S Helliesen
Aschehoug
ISBN: 978-82-03-23895-6


2009 Herbarium
Allis Helleland
Galleri Brandstrup
ISBN: 978-82-303-1205-6


2008 Vivarium
Erlend G Høyersten/SKMU
MNM Art
ISBN: 82-997071-0-2


2007 Den blå timen
Dagmar Warming
Galleri NB
ISBN: 87-90832-27-2

2009 Amarre
Paal-Helge Haugen
Galerie Maria Lund, Paris
ISBN-13: 978-82-997071-2-1

2005 Sentimental Reise
Kjell Nupen
MNM Art
ISBN: 82-997071-1-0


2004 Fra mørke mot lys
Kjell Nupen
MNN Art
ISBN: 82-997071-0-2


2002 Blå
Håvard Rem / Kjell Nupen / Knut Bry
Frost
ISBN: 82-92341-01-2


2001 Viagem Sem Fim
Per Hovdenakk
Galleri Wang
ISBN: 82-92017-08-9


2000 Kjell Nupen
Svein Thorud / Paal-Helge Haugen
Labyrinth Press
ISBN: 82-7393-106-4


1998 Kunstneren i atelieret
Johannes Rød
ISBN: 82-05-25150-9


1986 Horisont
Kjell Nupen / Paal-Helge Haugen
Edition: Clot, Bramsen et Georges, Paris


1995 Emblem
Per Hovdenakk / Paal-Helge Haugen
Henie - Onstad Kunstsenter
ISBN: 82-90955-21-9


1984 L'infini voyage
Kjell Nupen
Edition: Clot, Bramsen et Georges, Paris
ISBN: 2-905399-00-7

Tor Arne Moen
Utstillinger
2011 Galleri A, Oslo.
2011 Ålesund Kunstforening.
2011/1994 Telemarksgalleriet, Notodden.
2010/09/08/06 Galleri Ismene, Trondheim.
2010/04 Soli Brug. Greåker.
2010/09/08/07/06 Galleri Elisabeth, Tysnes.
2009 Galleri A. Oslo.
2009/08/06/05/04/03/02 Gamle Ormelet Kunst- og kultursenter, Tjøme.
2009/1995 Tranøy Galleri, Hamarøy.
2009/08/05/04/03 Galleri Jennestad, Vesterålen.
2008/02/00 Gulden Kunstverk, Steinberg.
2008/02/00 Allmenningen Galleri, Bergen.
2008 Roman, "Brønnørreten", Piratforlaget.
05.06.07 Galleri Henrik Gerner, Moss.
2007 Søgne gamle prestegård.
2007 Grimstad Kunstforening.
2006 Bodø Kunstforening.
2004/01/98 Galleri Steen, Oslo.
2004 Norske Grafikere, Oslo.
2004 Galleri Voss.
2004 Galleri Osebro, Porsgrunn.
2003 Seljordsutstillinga.
2002/00 Almenningen Galleri, Bergen.
2001 Kragerø Kunstforening.
2000/98 Kanalgalleriet, Notodden.
1999 Sogn og Fjordane Fylkesgalleri, Førde.
1999/98/96 Sørlandsutstillingen.
1998 Galleri Steens juryerte vårutstilling, Oslo.
1998 Skien Kunstforening, Ibsenhuset.
1998 Novellesamling, Cappelen.
1997 Bokomslag, Hamsun samlede verker, Gyldendal.
1997 Bærum Kunstforening.
1997 Sandefjord Kunstforening.
1996 Litterær debut, Signaler 96, Cappelen.
1995 Kunstnerhuset, Gvarv.
1995 Tegnerforbundet, Oslo.
1995 Høstutstillingens utvalgte, Sandefjord.
1994 Høstutstillingen, Oslo.
1994 Hamsunutstiller, Hamsundagene, Hamarøy.
1994 Eid gamle sorenskrivargard, Nordfjordeid.
1994 Hovedfagsutstillingen, Galleriet, Bergen.

Stipender:
2011: Den Norske Forfatterforenings legat.
2010: Statens diversestipend for skjønnlitterære forfattere.
2008: BKH kunstnerstipend (ettårig arbeidsstipend),
2007: Vederlagsfondets stipend,
2003: NBK stipend,
1999: Den Norske Forfatterforenings etableringsstipend for skjønnlitterære forfattere,
1994: Norsk illustrasjonsfonds stipend.

Innkjøp:
Skien sykehus, Arendal kommune, Sogn og Fjordane Fylkesgalleri,
Skien Billedgalleri, Asker kommune, Trondheim kommune.

Medlemskap:
Norske Bildende kunstnere, Den Norske Forfatterforening, Norske Grafikere.
Magne Austad
f: 1946

UTDANNING
SHKS Hospitant, Statens Kunstakademi, Oslo
Kungl. Konsthögskolan, Stockholm

KOLLEKTIVUTSTILLINGER
Kunstnerforbundet "Juni-utstillingen"
Galleri F-15, Moss "Kritisk Realisme"
Silla Jazz-festivalutstilling, Haugesund
Galleri Hornemann, Trondheim, "Kritisk Realisme"
Galleri Brandstrup, Norske Bilder
Kunstnernes Hus, "Fire Unge"
Galleri Haaken, "Tre Generasjoner", "Norsk Utstilling", 14 kunstnere", "Le Petite Format"
Hatton Gallery, Newcastle
Künstler aus Norwegen, Hamburg
Høstutstillingen, siden -72
Vestlandsutstillingen, siden -75
Øslandsutstillingen

SEPARATUTSTILLINGER
Kunstnerforbundet, Oslo
Haugesund Kunstforening
Karmøy Kunstforening
Galleri Haaken, Oslo 1996,2000

INNKJØP
Nasjonalgalleriet
Riksgalleriet
Norsk Kulturråd
Samt innkjøp i forbindelse med utsmykninger til en
rekke offentlige institusjoner, bedrifter, cruisebåter etc.